Savršena kajgana: Saveti Gordona Remzija

Nema neke mudrosti u pripremi kajgane – pomisliće mnogi. Ali, greše, savršenu kajganu uopšte nije tako lako napraviti kako se na prvi pogled čini. Jedan od najpoznatijih svetskih kuvara Gordon Remzi objasnio je na šta treba da obratimo pažnju. 

Greška broj 1

Kako kaže Remzi, prva greška koju pravimo je začinjavanje jaja pre nego što ih ubacimo u tiganj. Kad to uradimo, dobićemo vodenast obrok, jer so razbija jaja i ona gube kompaktnost.

Greška broj 2

Druga greška je mućenje jaja pre nego što ih ubacimo na vatru. Mućenje, kao i začini, takođe razbija jaja. Tek kad su jaja u tiganju, na vatri, treba ih mešati, bez pauze, kao rižoto, savetuje Remzi.

Tajni sastojak

Jedan od trikova za dobru kajganu krije se u promeni temperature. Tiganj treba skinuti sa vatre, pa ga vratiti, pa opet skinuti. Tako ćete dobiti vazdušastu, kremastu i veoma ukusnu kajganu, obećava kuvar. So i biber treba dodati na samom kraju, nekoliko trenutka pre nego što sklonite tiganj sa vatre. Remzi ima i tajni sastojak – kašičicu kisele pavlake koja kako kaže, izdiže ovaj svakodnevni obrok na viši nivo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.