Priprema kajgane može biti iznenađujuće jednostavna, ali postoje kreativne varijacije u njenom receptu. Ako želite da dodate malu čaroliju i postignete još ukusniju i pahuljastiju kajganu, evo tajne koju možete isprobati.
Stručnjaci preporučuju dodavanje neobičnog sastojka koji može unaprediti ukus i teksturu – limunovog soka.
Iako se na prvi pogled čini da se limun i jaja ne slažu, ovaj neočekivani duo može stvoriti savršenu harmoniju.
Prema stručnjacima sa sajta FirstForWomen, dodavanjem limunovog soka u jaja, postižete da kajgana bude vazdušastija i ima bogatiji ukus. Ovo je rezultat interakcije proteina u jajima sa kiselinom iz limunovog soka, što doprinosi formiranju čvršće unutrašnje strukture i očuvanju mehurića vazduha.
Iako se na prvi pogled može činiti neobičnim, ovaj trik neće učiniti da vaša jaja imaju ukus limuna. Umesto toga, dobićete kajganu sa savršenom pahuljastom teksturom i obogaćenim ukusom. Isprobajte ovu jednostavnu tehniku da unapredite svoje kulinarsko iskustvo sa kajganom.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.