Savić o Obradoviću: Kada ti čovek sa devet osvojenih Evroliga kaže da skočiš sa mosta – skočićeš!

Dodaje sportski direktor Partizana da Željko ima sada više energije nego pre 30 godina

Povratak Željka Obradovića u srpsku košarku napravio je veliki bum ne samo u Srbiji već i u Evropi.

Zato i ne čudi što je portal Basketnews intervjuisao Zorana Savića i sa njim razgovarao o najboljem treneru kojeg je Evropa imala.

– Dobra stvar o Željku je što ima više energije sada nego pre skoro 30 godina kada sam igrao protiv njegovog Real Madrida, a verujte mi sada ima više energije od mene. Ima 62 godine i ne može da se zaustavi, on vodi treninge od prvog do poslednjeg minuta, ispravlja greške svojih igrača, utiče na ove mlađe i to je neverovatno – priča Zoran Savić za BasketNews.

Potom je dodatno objasnio Željkove ambicije.

– Njegova je želja da Partizanu donese Evroligu. To ga motiviše – kaže Savić i dodaje kako je izgledala saradnja pre početka sezone:

– Njegove ambicije su me zasenile. Želeo je da ima svih 12 srpskih igrača i bio sam šokiran. Vidite, ako uzmemo četvoricu ili petoricu domaćih igrača bićemo veoma srećni, mi bez stranaca ne možemo nikako da budemo uspešni. Nekada nam treninzi (zbog mladosti igrača) deluju kao kadetska selekcija, to je ludo što su svi iz drugačijih životnih sfera i nije bilo lako da se svi oni okupe na jednom mestu, ali tako smo hteli – objašnjava Savić.

Nije lako igračima da sarađuju sa Obradovićem, to je više puta ove sezone bilo jasno.

 Igrači nemaju izbora. Hteli su da dođu ovde i prihvatili su pravila, a-ha-ha. I ja sam bio igrač, a kada vas trenira čovek koji ima devet Evroliga to objašnjava samo po sebi dosta toga. Ako mi kaže da skočim s drugog sprata, skočiću – uz smeh priča Savić.

Kakvi su zahtevi Željka Obradovića? Ima li nekih posebnih?

 Ne dirajte njegov tim. Mnogi treneri su zbunjeni na svom poslu jer pokušavaju da kontrolišu sve, ali Željko nije takav. On nikada nije tražio ključeve kluba, samo želi da radi sa svojim timom i da se jedini on pita za stvari u njemu. Ništa više i ništa manje. Niko nije mogao da utiče na njegove odluke, čak ni najbogatiji ljudi Atine i Istanbula – rekao je Savić za BasketNews.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: