Saslušan veštak na suđenju Marjanoviću: Blato sa Zoranovih pantalona i patika isto kao blato sa mesta gde je nađeno Jelenino telo

BEOGRAD – Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen da je u aprilu 2016. godine na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu Jelenu, nastavljeno je danas u Palati pravde.

Sudski veštak Vojkan Zorić izjavio je pred sudom da se blato pronađeno na Zoranovim pantalonama i desnoj patici podudara sa uzorcima blata koji su uzeti sa mesta na kom je pronađeno telo Jelene Marjanovic.

On je, odgovarajući na pitanja Marjanovićevog advokata Nikole Dumnića naveo da blato sa drugog mesta duž kanala nije uzimano, jer to nije bio zadatak veštačenja.

– Ne mogu da odgovorim da li ovi tragovi mogu da budu podudarni sa uzorcima na nekom drugom mestu, radili smo veštačenje vezano za krivično delo – rekao je sudski veštak.

Marjanović je, podsetimo, na početku suđenja negirao navode optužnice tvrdeći da se na nasipu nije odvajao od ćerke.

Optužen je za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode. Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je sa njima došla na nasip Crvenka.

Zoran Marjanović se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

 

Tagovi:

Pročitajte još: