Šapić: Završićemo gondolu ako to ne ugrožava Kalemegdan

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će Grad realizovati projekat izgradnje gondole ukoliko se utvrdi da on ne ugrožava kulturno-istorijsku baštinu Kalemegdana.

Šapić je podsetio da je projekat izgradnje gondole pokrenut 2018. godine i naveo da nije spoveden, jer treba da se utvrdi na sudu da li se njime ugrožava kulturno-istorijska baština Kalemegdana.

„Nije taj projekat toliko skup da bi moralo da se odustane od njega ukoliko može da se spovede“, kazao je Šapić.

Na pitanje kako na funkcionisanje komunalnog sistema utiče odlaganje radova koji traju po nekoliko godina, poput Bulevara patrijarha Pavla, Šapić je naveo da postoje brojni razlozi zbog kojih kasne radovi na više projekata u prestonici.

„Negde kasne jer postoji neodgovornost, a negde jer su u poslove uvedeni ljudi bez konačnog projekta, a kada uvedete izvođača radova bez takvog projekta, vi ne možete da mu tražite da izvodi radove u skladu sa projektom, koji nije ni postojao“, kazao je Šapić.

Gradonačelnik je najavio da će ubuduće doći do promena i da više neće moći da se započnu radovi ukoliko nije rešeno pravno-imovinsko pitanje i projektna dokumentacija.

„Praksu moramo da promenimo, jer je bila loša. Ukoliko to rešimo, imamo osnov da one koji ne poštuju rokove drastično kažnjavamo a onda automatski isključujemo da ne mogu da rade za grad Beograd“, kazao je Šapić.

Kada je reč o rešavanju pitanja Savskog šetališta, Šapić je rekao da je u pripremi skupštinska odluka za uređenje celog gradskog priobalja, te da će se taj problem rešiti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: