Šapić: Izgradnjom privatnih garaža rešiti problem parkiranja

BEOGRAD – Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić poručio je da će se izgradnjom novih gradskih garaža, pretvaranjem neiskorišćenih površina u parking mesta, ali i podsticajem izgradnje privatnih garaža, nastojati da se smanji problem parkinga u glavnom gradu.

“Pored izgradnje novih garaža, sve neiskorišćene i neuslovne prostore, koji ne mogu da budu zelene površine, pretvaraćemo u parking mesta, kao što je to urađeno u Bulevaru Zorana Ðinđića na Novom Beogradu. Na taj način pokušaćemo da smanjimo problem parkinga sa kojim se danas suočava, ne samo Beograd, već i sve svetske metropole”, kazao je Šapić.

Istakao je da je siguran da bi svakodnevni život Beograđana značajno olakšala i izgradnja privatnih garaža i naveo da će, ukoliko dobije priliku da vodi Beograd, pokušati da nađe način na koji bi grad mogao da podrži izgradnju novih, privatnih parking garaža.

Smatra da bi ova tema bila zanimljiva privatnim investitorima jer bi umesto u izgradnju stambenih zgrada, kako kaže, svoj kapital uložili u pravljenje novih parking prostora, navodi se u saopštenju SNS-a.

“Od toga bi korist imali ne samo oni, već i svi Beograđani, a na taj način bi značajno ubrzali proces stvaranja novih garaža i parking mesta, što bi bilo od velike koristi za sve”, rekao je.

Dodaje da takve garaže postoje u svim većim svetskim gradovima i da su pravljene u skladu sa urbanističkim planom dela grada u kome se nalaze.

“To su zgrade koje su praktično garaže. Paralelno sa tim, na neuslovnim i neiskorišćenim površinama izgradićemo dodatna parking mesta, sa ciljem da u velikoj meri umanjimo problem sa parkiranjem u našem gradu”, zaključio je Šapić.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: