logo transparend vojvodina uzivo

Novi Sad: Oboreno 2.746 komada stabala

Novi Sad logo
NOVI SAD – Elementarne nepogode u julu izazvale su veliku materijalnu štetu u mnogim mestima širom Republike Srbije, a Grad Novi Sad je među gradovima koji je pretrpeo najveću štetu.

Radove na saniranju nastale štete realizuju javna i javno-komunalna preduzeća Grada Novog Sada na celokupnoj teritoriji Grada i oni su u najvećoj meri u završnim fazama.

JKP ,,Gradsko zelenilo“ Novi Sad je do danas imalo ukupno 2.910 intervencija, do sada je  evidentirano 2.746 komada oborenih stabala, a na mail-ove i telefone evidentirano  je 4.030 prijava građana.

U novosadskim parkovima radovi na saniranju štete su u najvećoj meri završeni. Novi park između Detelinare i Novog naselja je otvoren za posetioce, otvoreni su i parkovi Bistrica I i Bistrica II, kao i Molinarijev park u Petrovaradinu. U Dunavskom parku su uklonjena oborena stabla i grane. Urađen je monitoring grana u krošnjama od strane stručnjaka sa Instituta za nizijsko šumarstvo i zaštitu životne sredine i JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad na osnovu kog je danas u toku je uklanjanje preostalih rizičnih grana, te će park od sutra slobodan za posetioce.  Sav biootpad iz Limanskog i Futoškog parka saniran, a u narednom periodu biće vršeni pregledi krošnji i uklanjanje potencijalnih rizičnih grana kako bi parkovi bili prohodni, što se očekuje u narednim danima.

JKP ,,Čistoća” Novi Sad otklonila je posledice nevremena iz 186 ulica i sa 30 igrališta, a saniran je otpad iz dvorišta jedne osnovne škole.

U vrtićima Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ radovi su toku, većina biootpada je uklonjena, trenutno se uklanjaju suve napukle grane u krošnjama drveća.

JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad i pored obimnog posla na uklanjanju posledica nastalih tokom dva nevremena radi i na redovnim aktivnostima iz svoje delatnosti, pa tako i na suzbijanju ambrozije. Koncentracija polena u vazduhu duplo manja od uobičajene za ovo doba godine, ali i pored toga što je niža od uobičajene može da izazove alergijsku reakciju.

Podsećamo građane Grada Novog Sada koji su pretrpeli štetu na stambenim objektima na teritoriji Grada Novog Sada od posledica nevremena, koji do sada nisu prijavili nastalu štetu, istu prijave najkasnije do 24. avgusta 2023. godine.

Prijave se podnose:  u prostorijama mesnih zajednica od 08,00 do 20,00 časova;  telefonskim putem na brojeve telefona: 021/4872-402, 021/4872-403,  021/4872-404,  064/8448-704, 064/8448-705,  021/4882-777 i 064/8448-706; elektronskim putem na e-mail adrese: dispecer@inspekcija.novisad.rs  i osteceni.objekti@inspekcija.novisad.rs.

Takođe, molimo građane da prijave štetu u naznačenom roku, jer prijave koje su upućene nakon predviđenog roka neće se razmatrati, izuzev u slučajevima propisanim Zakonom.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.