Saopštenje OŠ „2. oktobar“ u vezi sa incidentom koji se dogodio u ovoj školi

ZRENJANIN – Nakon jučerašnjeg incidenta koji se dogodio u zrenjaninskoj Osnovnoj školi „2. oktobar“ kada je devojčica (13) oštrim predmetom nanela povrede po glavi i leđima drugarici (12) oglasila se škola.

Saopštenje OŠ „2. oktobar“ vam prenosimo u celosti.

Dana 15. 5. 2023. godine je u Osnovnoj školi „2. oktobar” u Zrenjaninu u prepodnevnoj smeni, oko 10.30, za vreme velikog odmora, došlo je do incidenta u kom je učenica 7. razreda nanela lakše telesne povrede oštrim predmetom učenici 6. razreda. Škola je hitno odreagovala na ovaj događaj, povređenu devojčicu je ekipa hitne pomoći zbrinula, sanirala povredu, a devojčica se oseća dobro i puštena je kući.

Škola je u rešavanje ovog slučaja uključila sve relevante službe i odmah sazvala i održala sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, koji je  usvojio Plan pojačanog vaspitnog rada za učenice, koje su učestvovale u događaju.

Škola je odreagovala u skladu sa propisanim procedurama. Juče popodne održana je sednica Saveta roditelja, na kojoj su roditelji obavešteni o događaju i preduzetim merama, kao i Planu prevencije i podrške učenicima i roditeljima, koji će se sprovoditi u narednom periodu.

Nastava u školi se odvija po redovnom rasporedu, sa akcentom na vaspitnim razgovorima sa učenicima svih odeljenja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.