Saopštenje Ministarstva odbrane

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane bilo je prinuđeno da više puta upozorava javnost na političko delovanje Vojnog sindikata što njihovo najnovije saopštenje ponovo potvrđuje.

Pozivajući profesionalne pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kao i članove njihovih porodica da na predstojećim parlamentarnim izborima glasaju za kandidate po volji i ukusu sindikata, ova organizacija uzela je aktivno učešće u izbornoj kampanji.

Zakonsko pravo svakog pripadnika sistema odbrane je da po svom slobodnom opredeljenju i savesti glas da političkoj partiji i pojedincu za koju proceni da će najdoslednije predstavljati njegove interese.

Odbacujemo način na koji se, po ko zna koji put, u saopštenjima Vojnog sindikata manipuliše podacima o prilivu i odlivu kadra u sistemu odbrane. Naglašavamo da je broj pripadnika koji je u prethodnom periodu ušao u Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije značajno veći od broja onih koji su po bilo kojoj osnovi iz njega izašli.

Ministarstvo odbrane neće dozvoliti nikome, pa ni predstavnicima Vojnog sindikata, da u okvirima sistema odbrane vrši političku propagandu pod maskom tobožnje borbe za prava zaposlenih. Stoga pozivamo predstavnike Vojnog sindikata da se vrate u zakonske okvire sindikalnog delovanja i prestanu sa političkom zloupotrebom ove organizacije.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.