Saopštenje kompanije “Od temelja do krova Transport” iz Vršca: Nismo krijumčarili veterinarske lekove!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

VRŠAC –  Uprava carine Republike Srbije saopštila je na svom portalu da su carinici, u saradnji sa policijom, 11. oktobra 2021. godine na prelazu Vatin, u jednom naizgled praznom kamionu, otkrili i zaplenili kutije pune krijumčarenih lekova za pse.

“Pokušaj krijumčarenja je otkriven tokom izlazne kontrole kamiona vršačkih registarskih oznaka, čiji je vozač prijavio da je vozilo prazno i da ide na utovar u Rumuniju. Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, 44-godišnji vozač je odgovorio da nema ništa. Međutim, prilikom otvaranja prikolice otvorio je samo jedno krilo vrata nadajući se da carinik neće zavirivati šta se nalazi iza drugog krila, a baš na tom mestu nalazile su se dve kutije koje vozač nije pomenuo”, saopštila je Uprava carine.

Na ovu objavu, koja se ekspresno našla u svim medijima, reagovalo je vršačko preduzeće “Od temelja do krova Transport”, vlasnik pomenutog kamiona. Oni su na društvenoj mreži fejsbuk podelili link ka vesti Uprave carina, a zatim su naglasili da je reč o nepažnji, nikako o pokušaju ikakvog krijumčarenja veterinarskih lekova.

“Ovo je objava Uprave carina o navodno krijumčarenim lekovima, koji su nađeni u našem kamionu. Sporne lekove smo prevozili iz Hrvatske za Beograd. Na istovaru, nespretnim radnicima su u prikolici ostale dve kutije lekova. Prikolica je dovežena u firmu, gde je, zbog zamene saobraćajne dozvole, ostala 15 dana. Nije napuštala krug firme. Kada smo dobili sabraćajnu, poslali smo vozilo sa prikolicom na turu. Našom nepažnjom vozilo smo sa tom prikolicom poslali bez provere na put. Mislili smo da je prikolica prazna. Našla se, eto, sa navodno krijumčarenim lekovima, u originalnim kutijama, bez ikakvog skrivanja ičega, na graničnom prelazu Vatin. Ne sumnjamo da carina odgovorno radi posao. Ali, mi imamo kompletnu dokumentaciju o tim lekovima. Nije nam namera bila da lekovi stignu u Rumuniju. O tome ćemo raspravljati na sudu, gde će nam u pomoć, kao svedoci, priteći uvoznik i radnici firme u čijem su vlasnistvu lekovi, za koje imaju svu dokumentaciju i odobrenja za prodaju i upotrebu”, saopštilo je preduzeće “Od temelja do krova Transport” iz Vršca.

Tagovi:

Pročitajte još: