Saobraćaj u Pećincima će biti funkcionalniji

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić obišao je 3. februara radove na rekonstrukciji ulice Posavskog odreda u Pećincima, koje sufinansiraju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Pećinci sa 30 miliona dinara. On je tom prilikom je istakao da je za Pećince kao opštinsko mesto, gde je velika frekvencija saobraćaja svaka ulica bitna.
Foto: Opština Pećinci

„Ova ulica vodi na nadvožnjak prema Popincima i njenom rekonstrukcijom ćemo rasteretiti deo saobraćaja iz centralnih ulica. U ovoj ulici je i vatrogasna stanica, pa će novi kolovoz i vatrogascima olakšati izlazak na teren. U svakom slučaju, kada se završi rekonstrukcija saobraćaj u Pećincima će biti funkcionalniji, a i sama ulica će dobiti novi, mnogo lepši izgled“ – rekao je Đokić.

Trenutno su u toku pripremni radovi koji, kako je rekao direktor JKP „Putevi opštine Pećinci“ Miroslav Petrović, obuhvataju izradu podloge za trotoare, postavljanje ivičnjaka i pripremu podloge za samo asfaltiranje.

Foto: Opština Pećinci

„Pripremni radovi najduže traju. Trajaće negde oko mesec i po dana, nakon čega sledi asfaltiranje koje će, ako nas vremenski uslovi posluže trajati dva do tri dana. Radovi zahtevaju dobru organizaciju, jer će se ulica, ili pojedini delovi ulice, povremeno zatvarati za saobraćaj i taj deo posla se mora kvalitetno odraditi“ – izjavio je Petrović.

Foto: Opština Pećinci

Predsednik Đokić je najavio da je Opština već počela sa izradom projekata za sanaciju brojnih sporednih ulica na svojoj teritoriji.

„Što se tiče sporednih ulica, opština Pećinci će ove godine biti jedno veliko gradilište. Sigurno ćemo sanirati bar desetak sporednih ulica u našim naseljima, a sanacija će se vršiti po prioritetima“ – najavio je Đokić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: