Spremićete ih brzo, biće veoma ukusni i što je najvažnije sačuvaćete njihove hrannjive materije.
Potrebni sastojci:
400 g šampinjona
3 šake sveže rukole
slani začin od povrća
prstohvat bibera
2 kašičice majčine dušice
2 kašičice peršuna
1 paradajz iseckan na kockice
2 izrendana čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Odvojite kapice od drški pečuraka, sve operite i očistite, pa ubacite u veću posudu. Dodajte prvo maslinovo ulje, a zatim sve sastojke, osim rukole i paradajza. Dobro promešajte rukom začinjene šampinjone, pa stavite u vatrostalnu posudu ili pleh. Ravnomerno ih rasporedite, pa preko dodajte iseckan paradajz i listove rukole.
Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa, pa ubacite u rernu šampinjone.
Potrebno je da se peku oko 10 minuta, odnosno dok ne potamne i ne puste sok.
Ovo jelo možete služiti kao prilog ribi, mesu ili kao glavno jelo. Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.