Salapura: U Melencima najveća ulaganja u prethodnom periodu u OŠ “Dr Boško Vrebalov” (VIDEO)

ZRENJANIN – Ovonedeljna stanica kampanje lokalne samouprave „Da nam sela budu bliža“ bilo je naseljeno mesto Melenci koje je gradonačelnik Simo Salapura sa saradnicima posetio jutros.

Nakon održanog statanka u prostorijuama Mesne zajednice gradonačelnik je obišao OŠ “Dr Boško Vrebalov”, u čiju su infrastrukturu tokom poslednjih nekoliko godina uložena značajna sredstva, a u toku su završni radovi na stavljanju u funkciju novog gasnog generatora.

Tokom sastanka, gradonačelnik Salapura je rekao da je u planu da se asfaltira Lenjinova ulica, dok je u prethodnom periodu asfaltirana Čapajeva ulica.

Kada je u pitanju ekologija, po njegovim rečima, od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine dobijena su sredstva u iznosu od 16 miliona dinara i zahvaljujući njima biće očišćena deponija u ovom naseljenom mestu.

„ Ono što je jako bitno, bila su velika ulaganja u školi, blizu 20 miliona dinara, udruženim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina. Postavljen je moderan, višenamenski sportski teren, sa savremenom podlogom, u vrednosti od 6 miliona dinara. Takođe, uradili smo i gasni generator, kao još jedan korak ka unapređenju energetske efikasnosti ove zgrade, u vrednosti oko 13 miliona dinara. Sami radovi su u završnici i verujem da će ova škola na ovaj način imati bolje i efikasnije grejanje, samim tim ostvariti i uštedu, jer su se do sada grejali na naftu. Ono što je takođe bitno, jeste da je nastavnik razredne nastave u ovoj školi, Ivana Šuput, među prvim dobitnicima nagrade “Nestor Dimitrijević”, za postignute rezultate u oblasti obrazovanja, i drago mi je što možemo da posetimo ovaj kolektiv koji dobro funkcioniše – kazao je gradonačelnik Salapura.

Natalija Makivić, direktorka OŠ “Boško Vrebalov” ističe da trenutno nastavu pohađa 460 učenika, ali da je to broj koji neprekidno varira, jer ova škola prednjači u broju učenika koji su kineski i ruski državljani.

Ivana Stojkov, predsednica Mesne zajednice “Melenci”, izjavila je da je u planu za naredni period asfaltiranje još jedne ulice, takođe, završetak treće faze obnove Bibićeve kuće u centru sela

„ Sva projektna dokumentacija je gotova, a ono što još očekujemo da se reši u predstojećem periodu, od strane JKP “Vodovod i kanalizacija”, je problem sa kišnom kanalizacijom. Takođe, veoma važno za Melence je da se otvori i jaslena grupa pri školi, čim se budu rešili imovinsko-pravni problemi oko lokacije, koji trenutno predstavljaju jedinu prepreku“ – istakla je ona.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.