Salapura: Sledi nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kleku (VIDEO)

ZRENJANIN – Posetom mesnoj zajednici Klek, gradonačelnik Simo Salapura sa saradnicima završio je danas drugi ciklus aktivnosti “Da nam sela budu bliža” i obilazak svakog od 22 naseljena mesta.

Današnja poseta počela je radnim sastankom s predstavnicima MZ “Klek”, a potom je gradonačelnik obišao prostor u centru sela koji se uređuje za potrebe pijace i drugih sadržaja na otvorenom.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio i novi ciklus poseta naseljenim mestima, koji će uslediti već od februara naredne godine.

“Kao što smo činili tokom posete svakoj mesnoj zajednici, i ovde smo napravili presek stanja i razgovarali o tome šta je urađeno u odnosu na prethodni period. Krenuli su radovi u okviru završne faze izgradnje kanalizacije, finansirali smo i realizovali jednu fazu radova na platou koji smo obišli, imali smo letos interventne radove na zameni krova u školi, a u saradnji s Pokrajinskom vladom sufinansirali smo i mere energetske sanacije, odnosno zamene rasvete u delu škole. Klek je dobio nove stanovnike, završena je zgrada sa oko 1800 kvadratnih metara, za 25 porodica iz programa za izbegla i interno raseljena lica, to je dodatni stimulans i za ovu mesnu zajednicu i za njene nove meštane, koji su se odlučili da ovde stvaraju svoju budućnost. Ostaju nam radovi na završetku kanalizacione mreže i asfaltiranju ulice u okviru prilaza za buduću industrijsku zonu, dakle unapređivanje te vrste infrastrukture, što će doprineti i privrednom razvoju ovog naseljenog mesta”, istakao je gradonačelnik nakon današnje posete.

Predsednik Saveta MZ Klek Goran Marković izrazio je zadovoljstvo zbog akcije “Da nam sela budu bliža” i dobre komunikacije s gradonačelnikom i njegovim saradnicima.

“Mi smo uvek dobrodošli i rado primljeni kod gradonačelnika, ali je ipak drugačije kada on dođe na lice mesta i neposredno se informiše o našim konkretnim problemima, jer smo onda mnogo bliže rešenju problema. Od prošle posete do danas radi se na rešavanju jedne faze kanalizacije, a što se tiče ovog platoa, preostao je deo radova za koji se nadam da će biti završen do sredine sledeće godine. Saradnja s Gradskom upravom je odlična, a sama akcija je veoma pozitivna”, kazao je Marković.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.