Salapura: Počinju radovi na izgradnji kanalizacije, asfaltiranju ulice i rekonstrukciji objekata od značaja u Lazarevu (VIDEO)

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas Lazarevo, dvadesetu odrednicu u okviru drugog ciklusa aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Nakon sastanka i razgovora s predstavnicima mesne zajednice, gradonačelnik je razgovarao i s jednom od najtalentovanijih srpskih atletičarki Dunjom Sikimom, a posetu Lazarevu završio je obilaskom Osnovne škole “Slavko Rodić”.

 

Gradonačelnik je današnji sastanak ocenio kao konstruktivan i kao najznačajniju investiciju u ovom trenutku pomenuo nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u tom selu.

– Radovi se izvode u okviru faze 1, naredne godine nastavljamo s fazom 2, koje zajedno čine priključak na izgrađeni kolektor, a u budžetu su obezbeđena sredstva i za ovu i za narednu godinu. Očekuje nas na proleće naredne godine asfaltiranje Ulice Alekse Bojovića, kapitalna investicija koju sprovodimo u okviru Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za asfaltiranje na teritoriji Grada Zrenjanina, a do kraja godine očekujemo da bude završena i javna nabavka u vezi sa čišćenjem divlje deponije na obodu sela, ukupne vrednosti 25 miliona dinara. Već u ponedeljak počinju radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta u kom će biti prostorije za okupljanje i aktivnosti udruženja žena, penzionera, šahista, a Lazarevo je poznato i po sportistima. Razgovarao sam sa Dunjom Sikimom, koja se priprema za Svetsko prvenstvo naredne godine u Peruu, a uvek se ovde podsećamo i sportskih veličina i istaknutih sportista poput Bjekovića, Šarovića, Simanića, Sanje Cvrkote, Dunje Rajić, ostali neka mi ne zamere, jer ih je mnogo. Ovde deluje nekoliko sportskih organizacija i klubova i ono što im nedostaje jeste veća sportska sala, po standardima za održavanje košarkaških utakmica, o čemu smo takođe razgovarali, ali u ovom momentu nema uslova, pre svega finansijskih, da se o tome nešto konkretnije priča, što ne znači da neće biti u narednom periodu – kazao je gradonačelnik.

Prilikom posete OŠ “Slavko Rodić”, koju pohađa 122 učenika od prvog do osmog razreda i 53 dece u mlađim grupama, gradonačelnik je podsetio da je 2019. godine, zahvaljujući sredstvima grada, otvorena jaslena vrtićka grupa, a ove godine i mlađa grupa obdaništa.

– Postoji interesovanje i ima dece koja bi mogla da budu ovde dodatno upisana, ali nema adekvatnog prostora, i o tome smo danas razgovarali, da li je predlog mesne zajednice za otkup i adaptaciju susednog objekta izvodljiv i isplativ. Škola dobro funkcioniše, postoje stvari koje mogu da se unaprede, uglavnom su u pitanju građevinski radovi i nadam se da ćemo, u saradnji s mesnom zajednicom, rukovodstvom škole, ali i višim nivoima vlasti, obezbediti finansijska sredstva za tu namenu – istakao je Salapura.

Predsednica Saveta MZ Lazarevo Biljana Guzina ističe da je aktivnost “Da nam sela budu bliža” korisna za sva naseljena mesta, jer se stiče uvid u dinamiku nekih radova i dogovora i da se mogu planirati predstojeće investicij

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.