Sajam vina, rakije, gastronomije i vinskog turizma Naissus Wine and Fine Fair, 18. i 19. avgusta

NIŠ – U autentičnom prostoru Niške tvrđave, na Letnjoj Pozornici, 18. i 19. avgusta, dvanaesti put po redu, održaće se Sajam vina, rakije, gastronomije i vinskog turizma – Naissus Wine & Fine Fair 2023. Na ovom događaju će se ponovno predstaviti i proizvođači vina, rakija, pršuta i sireva.

Ovaj događaj će, kažu organizatori, biti prilika da se istraži bogatstvo ukusa i mirisa koji se kriju u vinima i rakijama koje proizvode lokalni i regionalni proizvođači.

Na Sajmu će se predstaviti vrhunski vinski podrumi koji će posetiocima omogućiti da degustiraju različite vrste vina i upoznaju se s njihovim karakteristikama.

Takođe, tu će biti i rafinirani proizvođači rakija koji će pružiti priliku da se uživa u tradicionalnom srpskom ukusu i raznolikosti ovog pića.

I gastronomija će biti u fokusu, i to sa bogatom ponudom vrhunskih sireva i pršuta.

Pored degustacija i upoznavanja sa proizvodima, Sajam će pružiti mogućnost i da se upozna vinski turizam koji se razvija u ovom regionu. Posetioci će imati priliku da se informišu o vinarijama i vinogradima koje mogu posetiti, ali i da se upoznaju s procesom proizvodnje vina i rakije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.