Sadnjom novih stabala u OŠ „Jovan Popović“ u Inđiji obeležen Dan planete Zemlje

INĐIJA – Svetski Dan planete Zemlje predstavnici lokalne samouprave u Inđiji obeležili su sa učenicima Osnovne škole „Jovan Popović“ u Inđiji sadnjom novih stabala u dvorištu škole.
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

„Želimo da ukažemo na značaj čuvanja životne sredine, na značaj čuvanja planete Zemlje, znamo da ne možemo da utičemo na klimatske promene, ali ono što možemo je da ne bacamo smeće, da čuvamo životnu sredinu, da zasadimo drvo, da brinemo o okolini u kojoj se krećemo. Važno je da svako od nas učini sve ono što je do njega na najbolji mogući način da bi smo imali čistiju životnu sredinu. “, rekao je Nemanja Milojević, šef Kabineta predsednika Opštine Inđija.

Foto: Vojvodina uživo

On je istakao da je posebno važan razvoj ekološke svesti kod najmlađih, zbog čega su danas i posetili inđijsku školu, a akcije ozelenjavanja Inđije biće nastavljene i ubuduće.

Foto: Vojvodina uživo

Direktorica ove osnovne škole Dragica Savić se zahvalila lokalnoj samoupravi i JKP „Kominalac“ koji su bili podrška u realizaciji ove akcije i dodala da se u ovoj školi zaista neguje ekološka svest, pre svega zato što je ova škola u okruženju predivnog parka i okruženi su zelenilom što ih je nekako profilisalo u ekološku školu.

Foto: Vojvodina uživo

„Danas smo posadili nekoliko drveća, širimo ekološku svest. Sadnja ovih drveća pomaže da bi dobili više kiseonika i zaista ovo je jedan divan gest Opštine Inđija i JKP „Komunalac““, rekao je Mihailo Švabić, učenik sedmog razreda ove škole.

Foto: Vojvodina uživo

„Drago mi je što su stabla posađena. Bilo bi lepo da se ova akcija nastavi i da se još par sadnica zasadi u dvorištu naše škole. Kako godine budu prolazile tako ćemo mi gledati kako to drveće raste i jednog dana kada naša deca porastu mi ćemo njih da dovedemo u ovaj prak i da im pokažemo da je ovo drvo zasadio njihov tata,“ rekao je Dejan Majkić takođe učenik OŠ „Jovan Popović“ iz Inđije.

Foto: Vojvodina uživo

Svim učesnicima akcije sadnje drveća uručena je edukativna knjižica „Pomozimo svetu-spasimo planetu“, prilagođena najmlađim sugrađanima.

Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.