“Sada smo u istom timu”: Veljin bivši vojnik obratio se nasmejanom koljaču klana posle pripremnog ročišta!

BEOGRAD – Nastavak pripremnog ročišta zakazan za sredu u 9.30 sati u Specijalnom sudu u Beogradu.

Nikola Spasojević, koji je sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal i progovorio o ubistvima na Krfu i likvidaciji Mihajlovića, ali i otkrio da je učestvovao u ubistvu na šinama, na kraju današnjeg pripremnog ročišta obratio se Srđanu Laliću, koji se nagodio sa tužilaštvom i u zamenu za 18 godina robije otkrio sve prljave tajne klana, rečima: “Sada smo u istom timu”.

Nastavak pripremnog ročišta zakazan je za sredu u 9.30 sati u Specijalnom sudu u Beogradu.

Nikola Spasojević otkrio je detalje zločina koje su, kako tvrdi, počinili Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali pripadnici klana, a na saslušanju je ispričao da je strahovao da će Veljko i Marko i njega ubiti!

Spasojević, inače kum Marka Miljkovića, pred tužilaštvom je rasvetlio ubistvo Gorana Mihajlovića, inače prve žrtve klana, ali i progovorio o ubistvu “škaljaraca” Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u avgustu 2020. godine. Govoreći o zločinima klana, kako otkriva izvor Kurira, Spasojević je priznao istražiteljima da je živeo u strahu da će on biti naredna žrtva Belivuka i Miljkovića.

Podsetimo, Spasojević je, prema sopstvenom priznanju, u aprilu 2019. godine, po nalogu Veljka Belivuka, nabavio pesak, najlone i kombinezone, jedne noći je čuvao Gorana Mihajlovića u klanici u Ritopeku, a kasnije njegovo telo u kamionu punom peska prevezao u vikendicu u Surduku, gde je mladić i spaljen. On je, međutim, otkrio i da je imao veze s likvidacijom na Krfu.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

– Generalno sam se bojao za svoj život pošto sam bio umešan u ubistvo Vlastimira Miloševića, gde sam im (Veljku i Marku, prim. aut.) rekao da se bojim da će i mene ubiti, na šta su oni mene ismejali – navodno je ispričao istražiteljima Nikola Spasojević.

– Plašio sam se za sopstveni život iz prethodnih nekih dela, ja sam Veljku poslao poruku: “Samo mi reci je l’ sam ja sledeći?” Belivuk i Miljković su bili egzekutori u prethodnim nekim delima – rekao je saradnik okrivljeni.

On je potom objasnio da je na Krfu bio angažovan za donošenje hrane egzekutorima, koji su pred vilom ubili Kožara i Hadžića, te da su te njegove slutnje o tome da bi mogao da bude žrtva upravo datirale iz avgusta 2020. godine, neposredno nakon likvidacije.

– Nisam smeo nikome da prijavim to, jer znam da imaju svuda veze u policiji i da imaju veze s kavačkim klanom, tako da nisam smeo ni neka druga dela da prijavim nekome jer sam se bojao za život, jer su mi u više navrata na perfidan način rekli da ću loše proći, jer sam i odustao na Krfu – navodno je rekao Spasojević.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: