Ruskinja počistila Ukrajinku sa terena, ova opet odbila da pruži ruku, navijači je žestoko isprozivali

Ponovo se politika upliće na teniski teren

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk nastavlja sa tradicijom da se ne rukuje sa protivnicama koje su iz Rusije ili Belorusije, a tako je bilo i na turniru u Majamiju, gde je poražena od Ruskinje Anastasije Potapove.

Potaova je demolirala Kostkuk sa 6:1, 6:3, a posle meča ponovo, očekivano, nije bilo pozdrava dve igračice.

Ukrajinka je samo ostala na svojoj strani, gde su bile istaknute i zastave Ukrajine, a onda samo otišla sa terena.

Kostjuk je i ranije odbijala rukovanja i često je pravila skandale na samom terenu, kao što je i situacija kada je jednom samo otišla sa terena tokom meča u dublu nakon što je sa svojom partnerkom izgubila prvi set.

Često je i prozivala Novaka Đokovića i njegove navijače, a sada je nastavila sa skandalima, ali je naišla i na žestoku osudu navijača, da je previše počela da prenosi politiku i rat na teren.

Posle meča je isprozivala i WTA i istakla da su čelnici organizacije odbili sastanak koji su zahtevale ukrajinske igračice.

– Postoji mnogo stvari koje radi WTA sa kojima se ne slažem. Ali to neće ništa promeniti. Šta god da kažem, dobiću mnogo mržnje. Ali upozorenje? Nije važno. Možete suspendovati nekoga, ne znam. Ne mogu to da komentarišem, smešno je – rekla je Kostjuk.

– Pre nego što dođe do sastanka, mislim da nije dobra ideja razgovarati o tome – rekla je ona.

Ovaj postupak osudili su navijači i teniski fanovi, istakavši da je sramota ovakvo ponašanje Marte Kostjuk, ali ima i onih koji je podržavaju i ističu da nije dužna da se rukuje sa nekim ko dolazi iz zemlje koja vrši invaziju na njenu domovinu

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: