logo transparend vojvodina uzivo

Ruski Krstur: Obeležen Dan škole „Petro Kuzmjak“

RUSKI KRSTUR – U Osnovnoj i srednjoj školi sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, Sajmom nauke i Sajmom turizma, kao i Okruglim stolom na temu digitalne bezbednosti, obeležen je Dan škole.

Učenici su, ovom prilikom, u Holu škole, zainteresovanim drugarima prikazivali interesantne eksperimente koje su naučili u toku školske godine, a turistički tehničari pripremili su određene materijale i kratke videe koje su pravili samostalno ili uz pomoć mentora.

Po rečima direktorke Škole, Natalije Budinski, današnjim aktivnostima prezentovan je celogodišnji rad, a tema digitalne bezbednosti o kojoj se govorilo u okviru Okruglog stola izuzetno je važna s obzirom na to da Škola „Petro Kuzmjak“ u kontinuitetu radi dosta projekata na ovu temu.

Učenici koji pohađaju smer Turistički tehničar tokom godine istraživali su na teme ruralnog i urbanog turizma u našoj zemlji, a njihova profesorka, Renata Zorić, ističe da su pripremili plakate, brošure i video materijal koji rado predstavljaju profesorima i đacima koji nisu u ovoj branši.

Obeležavanje dana škole zatvoreno je Okruglim stolom kojem su prisustvovali direktori i profesori, pedagozi i sekretari škola, a na kome su predstavljeni projekti na temu digitalne bezbednosti koji su realizovani u ovoj školi, bilo je reči i o mogućnostima za razvijanje digitalnih kompetencija koje pruža Erasmus+ program, kao i o etičkim aspektima upotrebe digitalnih tehnologija i veštačke inteligencije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.