logo transparend vojvodina uzivo

,

Rumljanin Strahinja Jocković osvojio zlatnu medalju

RUMA – Na svetskom kupu u Budimpešti kao član kik boks reprezentacije Srbije u konkurenciji starijih juniora do 54 kg Rumljanin Strahinja Jocković osvojio je zlatnu medalju.

Takmičenje na kom je nastupilo 2250 takmičara iz celog sveta je ujedno najveći svetski kup koji se odrzava u toku godine. Takmičenje je odrzano od 14. do 16. juna 2024. u Budimpešti u dvorani Ferenc Puškaš. Reprezentacija Srbije je povela mešovit sastav, mlađih juniora, starijih juniora (kojima je ovo bila ujedno poslednja provera pred Svetsko prvenstvo koje se odrzava poslednje nedelje avgusta takođe u Budimpešti) i seniora. Sastav Srbije je bio sačinjen od 45 takmičara i 8 trenera među kojima je bio i trener rumskog kluba Vladimir Bogović.

Strahinja je u polufinalu pobedio Izraelca Jabera Hadija da bi ga u finalu sačekao još jedan Izraelac Matar Jazan, koji je u drugom polufinalu savladao Poljaka.

„Strahinja je bio više nego ubedljiv u oba meča i pokazao da na njega treba računati na Svetskom prvenstvu. Iskreno se nadamo i medalji sa istog“, izjavio je trener Bogović.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.