Ruma: Nove novčane mere za sve trudnice i porodilje!

RUMA – Opština Ruma je uvela nove mere kao podršku povećanja nataliteta u opštini!

Za prvo dete sve porodilje dobijaće jednokratnu novčanu pomoć od 30.000 dinara, nezaposlene porodilje dobijaće godinu dana po 15.000 dinara mesečno, odnosno 20.000 dinara ako imaju blizance.

Trudnice koje navrše četvrti mesec trudnoće, odnosno 17 nedelja imaju pravo na jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 20.000 dinara, bilo da su zaposlene ili nezaposlene.

Ove mere su uvedene kao dodatni oblik zaštite trudnica i porodilja na teritoriji rumske opštine, a u cilju povećanja nataliteta, kao i vid socijalne zaštite i podrške budućim roditeljima.

Zahtev za ostvarivanje prava za finansijsku pomoć trudnicama i porodiljama može se podneti Odeljenju za društvene delatnosti Opštinske uprave Opštine Ruma.

– Nadam se da ćemo ovom merom još više podstaći natalitet na teritoriji naše opštine. Briga o trudnicama, porodiljama, o dolasku bebe na svet mora da bude sveobuhvatna, a mi iz lokalne samouprave ovakvim merama se trudimo da što više pomognemo našim sugrađanima, poruka je predsednice Opštine Ruma, Aleksandre Ćirić.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: