logo transparend vojvodina uzivo

Ruma: Dodatnih 25 miliona dinara za projekat unapređenja energetske efikasnost

RUMA – Opština Ruma obezbediće dodatnih 25 miliona dinara finansijske podrške projektu unapređenja energetske efikasnosti.

Tim, povodom danas je na sednici Opštinskog veća usvojen Predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termičkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne toplotne vode, po javnom pozivu uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti JP 1/22.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić ističe da se veliki broj zainteresovanih građana prijavio na javni poziv, kako za zamenu PVC stolarije, tako i za ugradnju kotlova, solarnih panela i povećanje energetske efikasnosti na objektima.

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

“U dogovoru sa Ministarstvom energetike odlučili smo da izdvojimo dodatnih 25 miliona dinara kako bi mogli finansirati svih 450 prijava koje ispunjavaju uslove i kako bi svi prijavljeni građani dobili podršku za realizaciju projekata. Interesovanje za ovaj projekat je zaista veliko i nažalost, nisu svi prijavljeni čija je dokumentacija bila ispravna mogli da uđu u krajnje korisnike čiji će program biti sufinansiran.

-Ja ću podsetiti da smo pre ovih dodatnih 25 miliona dinara za mere energetske sanacije izdvojili 15 miliona dinara, a 15 miliona dinara je obezbedilo i Ministarstvo energetike. Slobodno mogu da kazem da smo mi možda jedina lokalna samouprava koja je izdvojila tolika sredstva, ali nama je cilj da svi građani koji su ispoštovali konkursne uslove i dobiju novac za realizaciju projekata i sada ćemo im to i omogućiti”, izjavila je predsednica Ćirić.

Nastavljena je i modernizacija JP “Komunalac”. Obezbeđena su nova sredstva za kupovinu potrebne mehanizacije i unapređenje kvaliteta pruzanja usluga, jer je zaštitna životne sredine jedan od prioriteta u radu Opštine Ruma, naglasila je predsednica Ćirić.

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

“Već smo na  početku godine najavili da ćemo modernizovati JP “Komunalac” u smislu nabavke mehanizacije koja im je neophodna za efikasniji i bolji rad. Nekoliko  tačaka se odnosilo na prenos sredstava na “Komunalac” za kupovinu mehanizacije: abro kamiona, auto smećara i cisterne za pranje ulica. U Rumi će se ponovo prati ulice onako kako se radi u drugim opštinama i gradovima, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima.

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

-Svakako naš cilj je da Ruma bude čista, a ulice lepe i uređene. U narednim danima će im stići potrebna mehanizacija tako da ćemo imati prilike da sve to medijski ispratimo i vidimo šta smo to pomogli da kupe od mehanizacije i  da građane upoznamo sa tim zašto smo toliko novca opredelili za ovo javno preduzeće u cilju što boljeg i efikasnijeg rada”, poručila je predsednica Ćirić.

Nadzornom odboru JP za urbanističko planiranje, upravljanje putevima i izgradnju Ruma data je saglasnost na Odluku o raspodeli dobiti za 2021. godinu. Neto dobit u iznosu od 688.501,47 dinara biće raspoređena 70% u korist osnivača, tj. Opštine Ruma, a 30% u korist javnog preduzeća.

Većnici su izglasali i Nacrt Odluke o upotrebi imena, grba i zastave Opštine Ruma, a data je saglasnost Opštinskom pravobranilaštvu opštine Ruma na zaključivanje vansudskih poravnanja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.