Rukometaši sjajni na otvaranju EP! „Ranjeni orlovi“ preleteli Ukrajinu u visokom letu!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Izabranici Tonija Đerone fantastično otvorili kontinentalni šampionat

Bravo “orlovi”! Sjajno su srpski rukometaši otvorili prvenstvo Evrope u Slovačkoj i Mađarskoj. Izabranici Tonija Đerone su na startu kontinentalnog šampionata savladali Ukrajinu 31:23.

Iako ih je virus korona desetkovao uoči puta u Mađarsku, srpski rukometaši su se “skupili” i pokazali zavidan nivo rukometa u prvom meču na prvenstvu Evrope. Ujedno, “orlovi” su poslali jasnu poruku najvećim favoritima grupe, Francuzima i Hrvatima, da će “skupo prodati kožu” u borbi za plasman u drugu fazu šampionata.

Briljirao je na golu Bomaštar, u napadu je nezustavljiv bio Kukić, i oni su bili udarni tandem koji se vodio Srbiju do ubedljive pobede na startu EP. Sjajni čuvar mreže je sa sedam odbrana u prvom poluvremenu potpuno demoralisao Ukrajince, koji su sve više popuštali pod napadima “orlova”, kojima je maestralno dirigovao Lazar Kukić.

 Koliko toliko Ukrajinci su se držali do sredine prvog poluvremena, kada je krenula furiozna igra Srbije. Pucala je odbrana rivala po svim šavovima, razigrala su se u nastavku meča krila Šotić i Radivojević, pa su “orlovi” već u 46. minutu, posle majstorije Đorđića i gola sa više od pola terena (26:16) mogli da počnu sa pripremama za dva odlučujuća meča u grupi protiv Francuske i Hrvatske.

SRBIJA: Bomaštar (devet odbrana, sedmerac), Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4 (2), Pešić, Radivojević 5 (2), Pešmalbek 3, Kukić 7, Šotić 3, Marsenić 2, Orbović 1, Milosavljević 1, Mitić, Đorđić 2, Cupara (tri odbrane), Ivanišević.

UKRAJINA: Komok (dve odbrane), Terekov (četir odbrane), Zalevskji, Buninenko, Kasai 2, Tiutunjuk 2, Tilte 1, Kravčenko 2, Doncov 3, Horiha 6, Burzak 1, Bližnjuk, Turčenko 2, Minotskji, Ilčenko 3, Artemenko 1 (1).

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: