Ručak za sve ljubitelje mesa. Evo kako da spremite marinirane pileće ražnjiće

Preporučujemo vam pileće ražnjiće ukoliko nemate ideju šta da spremate
Sastojci:

700 g pilećeg belog mesa

dve glavice crnog luka
dve paprike
tikvica
tri paradajza

Za marinadu:

100 ml maslinovog ulja
čen belog luka
sok od dva limuna
origano
pola kašičice šećera
so, biber

Za marinadu sjedinite sitno isečen beli luk, limunov sok, origano i šećer. Mutite viljuškom i istovremeno lagano dosipajte ulje.

Pobiberite i posolite.U drugoj činiji pomešajte piletinu isečenu na kockice i prelijte marinadom.Pokrijte folijom i držite dva sata u frižideru.

Ostatak marinade sačuvajte za premazivanje povrća koje ćete grilovati.

Na drvene štapiće za roštilj nižite naizmenično meso i povrće isečeno na kocke ili krugove.

Pecite na roštilju uz povremeno okretanje i premazivanje marinadom. Servirajte uz sezonsku salatu.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.