Ručak za danas: Karađorđeva šnicla po kafanskom receptu

Ovo gurmansko jelo sprema se iznenađujuće jednostavno.

Sastojci:

  • 800 g svinjskog filea
  • 150 g starog ili zrelog kajmaka
  • 30 g brašna
  • 2 jajeta
  • 30 g prezli
  • 30 g brašna
  • ulje, so

Priprema:

Šnicle dobro istanjite čekićem za meso, pa ih fino usolite i dodajte začine po ukusu.

Ostavite ih sa strane, kako bi meso omekšalo.

Meso premažite kajmakom, urolajte ga, a ćoškove uvucite unutra kako kajmak ne bi iscurio u toku prženja.

Umutite jaja, a u dve posebne posudite sipajte prezle i brašno.

Šniclu najpre uvaljajte u brašno, pa u jaja, a onda u prezle.

U dublji tiganj sipajte veću količinu ulja i kada se ulje zagreje spustite pripremljene šnicle.

Pržite ih ravnomerno uz povremeno i lagano okretanje, sve dok ne porumene.

Izvadite ih iz tiganja i odložite na tanjir koji je obložen papirnim ubrusom kako bi se ocedile od viška ulja.

Služite je uz pomfrit, tartat sos i uz jednu krišku limuna.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.