Ovo gurmansko jelo sprema se iznenađujuće jednostavno.
Sastojci:
- 800 g svinjskog filea
- 150 g starog ili zrelog kajmaka
- 30 g brašna
- 2 jajeta
- 30 g prezli
- 30 g brašna
- ulje, so
Priprema:
Šnicle dobro istanjite čekićem za meso, pa ih fino usolite i dodajte začine po ukusu.
Ostavite ih sa strane, kako bi meso omekšalo.
Meso premažite kajmakom, urolajte ga, a ćoškove uvucite unutra kako kajmak ne bi iscurio u toku prženja.
Umutite jaja, a u dve posebne posudite sipajte prezle i brašno.
Šniclu najpre uvaljajte u brašno, pa u jaja, a onda u prezle.
U dublji tiganj sipajte veću količinu ulja i kada se ulje zagreje spustite pripremljene šnicle.
Pržite ih ravnomerno uz povremeno i lagano okretanje, sve dok ne porumene.
Izvadite ih iz tiganja i odložite na tanjir koji je obložen papirnim ubrusom kako bi se ocedile od viška ulja.
Služite je uz pomfrit, tartat sos i uz jednu krišku limuna.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.