Obavezno probajte
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
0,5 dl mleka
3 kašike ulja
3 kašike brašna
kisela pavlaka
so, vegeta, biber po ukusu
prezle
Priprema:
Piletinu isecite na kriške i malo izlupajte tučkom za meso, posolite, dodajte malo bibera pa propržite na ulju sa obe strane, da porumeni.
Ulje sipajte u posudu, zagrejate, pa u to zagrejano ulje dodajte brašno. Brašno kratko propržite da dobije zlatnu boju. Potom dodajte mleko, malo posolite i dobro izmešajte da nema grudvica. Kuvajte do tačke ključanja uz stalno mešanje. Pavlaku dodajte kada je gotovo. Tiganj ili šerpu skinite sa ringle i dodajte pavlaku, pa dobro promešajte.
Ovako pripremljenim bešamel sosom prelijte piletinu, obilno pospite prezlama i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.