Rolnice sa spanaćem – bogatog nadeva i hrskavih kora, nećete im odoleti

Priprema se brzo i lako, a rezultat je toliko impresivan da će ove rolnice vrlo brzo postati neizostavni deo vašeg kulinarskog repertoara.

Ove rolnice su mekane iznutra, sa bogatim nadevom od spanaća i sira, dok su spolja hrskave. Možete ih poslužiti samostalno ili uz prilog po vašem izboru, poput šolje jogurta. Bez obzira da li ih poslužujete kao glavno jelo ili kao ukusnu predjelo, sigurni smo da će ove rolnice sa spanaćem ostaviti snažan utisak na sve koji ih probaju. Pratite dalje za detaljan recept i uputstva kako da napravite ovo divno jelo.

Vreme pripreme:

oko 30 minuta

Sastojci:

500 g kora za pitu
400 g slanog punomasnog sira
400 g spanaća
4 jaja

Priprema:

1. Operite spanać, izblanširajte ga i sitno iseckajte. Usitnite sir, a jaja umutite i pomešajte ih sa spanaćem.
2. Stavite tri kore jednu na drugu i svaku poprskajte uljem. Treću koru nafilujte pripremljenim filom od spanaća i sira, zatim je urolajte.
3. Ređajte rolnice u prethodno podmazan pleh.
4. Premažite rolnice odozgo uljem.
5. Pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne postanu lepo zlatno smeđe.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.