Rokali smo uz pank zvuk ”Pekinške patke” u Fabrici

Nezaboravne pesme: „Bolje da nosim kratku kosu“, „Biti ružan, pametan i mlad“ kao i čuvena obrada „Bila je tako lijepa“, obojile su Fabriku još jednom u pank zvuk.
Foto:Gradskeinfo

Pesme benda „Pekinška patka“ su do dana današnjeg ostale zapamćene kao jasna poruka mladih koji izražavaju svoj bunt i otpor.

Pankeri iz kultnog novosadskog benda su održali svirku u SKCNS Fabrici i priuštili svojoj publici kratki podsetnik kako su nekad rokali na Omladinskom festivalu u Subotici.

Ovaj nastup je bio kratki omaž njihovom prvom nastupu u Subotici te 1979. godine, kada su osvojili drugu nagradu publike sa pesmom „Bela šljiva”, uz dobre kritike da je njihov nastup malo koga ostavio ravnodušnim.
Po većini ocena „Pekinška patka“ je najsvežiji događaj festivala, takav utisak su evocirali i na sinoćnoj svirci, gde su se savremenici podsetili kako je to nekad bilo, pokušavajući da se mlađim generacijama prenese taj zvuk i da se afirmiše pank i rok muzika.

Na nastupu su debitovala tri člana benda, a od originalne postave nastupili su gitarista Sreten Kovačević Sreta i bubnjar Laslo Pihler Cila, osnivači „Pekinške patke“.

Prisustvovala je brojna publika svih uzrasta, mnogi bi rekli od sedam do sedamdeset i sedam, te je svako đuskao u svom ritmu i izražavao svoj pank stav prema svetu.
Teško nam je da ocenimo trenutak usijanja publike, jer je publika istinski uživala, međutim, svi znamo da pank svirka ne može da prođe bez prosipanja piva i dobro poznate šutke.

O tome kava je atmosfera vladala u Fabrici, ne može se rečima na pravi način dočarati, zato vam slikom prikazujemo spektakularan nastup ovog novosadskog benda, ipak je objektiv precizniji!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: