logo transparend vojvodina uzivo

Robne rezerve kupuju 150.000 tona kukuruza

Republička direkcija za robne rezerve izdala je obaveštenja za kupovinu 150.000 tona merkantilnog kukuruza rod 2022. godine.

Kupovina merkantilnog kukuruza vršiće se od fizičkih lica – nosilaca registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava i ostalih privrednih subjekata. Merkantilni kukuruz koji se kupuje od poljoprivrednih porodičnih gazdinstava trebalo bi da je uskladišten u silos skladištara sa kojim Direkcija ima zaključen ugovor o skladištenju merkantilnog kukuruza. Merkantilni kukuruz koji se kupuje od ostalih privrednih subjekata trebalo bi da je uskladišten u silos skladištara sa kojim Direkcija ima zaključen ugovor o skladištenju merkantilnog kukuruza ili u silos prodavca.

Ukoliko prodavac uskladištava merkantilni kukuruz koji prodaje Direkciji u sopstvenom silosu, a nema zaključen ugovor o skladištenju merkantilnog kukuruza sa Direkcijom, prilikom prijave, mora da poseduje silos kapaciteta od minimum 5.000 tona, a dokazuje Potvrdom o dovoljnom tehničkom kapacitetu sa tehničkim karakteristikama skladišta, izdatu od strane akreditovane kontrolne organizacije.

Ukoliko prodavac merkantilnog kukuruza koji nije ovlašćeni skladištar Direkcije za merkantilni kukuruz, isti uskladišti u sopstvenom silosu, prodavac i Direkcija će zaključiti ugovor o skladištenju, čuvanju i obnavljanju, uz mesečnu naknadu od 81,00 din/t bez PDV.

Merkantilni kukuruz koji je predmet ovog ugovora je prirodno ili veštački suv, u zrnu, zdrav i zreo, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražen biljnim bolestima i štetočinama, sa sledećim elementima kvaliteta: do 14 % vlage, do 5 % lomljenih zrna, do 2 % defektnih zrna, do 2 % nagorelih zrna, strane primese maks. 1%, od toga 0,5 % anorganskih, do 0,03 mg/kg aflatoksina.

Cena merkantilnog kukuruza je 40,00 din/kg (u cenu uračunat PDV), uskladišteno u silos ovlašćenog skladištara Direkcije.

Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog aktivnog, registrovanog, poljoprivrednog porodičnog gazdinstva je 10 tona. Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od ostalih privrednih subjekata je 100 tona.

Direkcija će u zavisnosti od ponude merkantilnog kukuruza u otkupu, vršiti raspoređivanje ponuđenih količina u skladu sa potrebama i teritorijalnom rasporedu ovlašćenih skladišta.

Prijavljivanje za prodaju merkantilnog kukuruza vrši se elektronski, na portalu Direkcije www.rdrr.gov.rs, svakog radnog dana od 7 do 14 časova.

Direkcija će prodavcu izvršiti plaćanje kupljenog merkantilnog kukuruza u roku od 15 dana od dana dostavljanja obavezne dokumentacije.

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti Direkciji, na brojeve telefona: 011/323-90-52, 323-89-97, 323-53-64, 324-05-09 u Beogradu i 021/452-774 i 021/528-911 u Novom Sadu.

TEKST OBAVEŠTENJA

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.