Tikvice su preukusne i pohovane, a njihova velika prednost jeste ta što zaista mogu da se pripreme na različite načine. Ukoliko već niste, obavezno isprobajte i rižoto od tikvica, jer će vas njegova savršeno kremasta struktura raspametiti. Ukoliko se pitate kako se to postiže, da znate da će vam biti potrebni bujon i belo vino, a tu je i krem sir i kao šlag na tortu predivni parmezan.
Najbolje od svega je to što vam priprema jela uopšte neće oduzeti previše vremena, a rezultat će biti savršen.
Sastojci:
– 1 kocka supe od povrća
– 1 crni luk
– 1 veza peršuna
– 700 g tikvica
– 4 kašike maslinovog ulja
– 300 g pirinča
– 200 ml belog vina
– 1,5 kašičica soli
– 50 g putera
– 50 g krem sira
– 50 g parmezana
Priprema:
U ključalu vodu (650 ml) stavite kocku supe, a zatimi seckajte luk i peršun, a tikvice izrendajte. Sipajte maslinovo ulje u tiganj, pa dodajte luk, a kada se on malo bude upržio, dodajte pirinač koji ste prethodno oprali. Ostavite tako oko dva minuta i onda sipajte belo vino, pa kuvajte dok ne ispari, a zatim dodajte tikvice. Ostavite tako još 15 minuta, a onda posolite. Postepeno dodajte bujon (250 ml), a kada bude ispario dodajte još (120 ml) i mešajte, a kada i to bude isparilo, dodajte još (80 ml). Šporet ugasite, ali jelo ne pomerajte sa ringle. Dodajte puter i mešajte dok se sve ne sjediniti. Nakon toga dodajte krem sir, a na kraju i parmezan.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.