Rižoto od spelte i pečuraka

Rižoto od spelte i pečuraka je izuzetno aromatičan i prepun začinskog bilja.

Sastojci:
20 g sušenih vrganja
2 kašike maslinovog ulja
200 g šampinjona, isečenih na kriške
1 luk, sitno isečen
4 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica žalfije
250 g spelte
100 ml belog vina
500 ml pilećeg bujona
2 kašike krem sira
25 g parmezana
šaka peršuna
1 limun (korica i sok)
Recept za rižoto od spelte i pečuraka:
Kako biste napravili ovaj rižoto, prvo suve vrganje stavite u 250 ml ključale vode i ostavite sa strane. Šampinjone propržite na 1 kašičici maslinovog ulja dok ne omekšaju i ne porumene.

Dodajte još 1 kašiku maslinovog ulja, a zatim luk, beli luk i začinsko bilje. Pržite dok ne omekša. Dodajte speltu, a zatim vino, pa ostavite da se tečnost smanji za pola.

Dodajte vrganje i vodu u kojoj su stajali i pustite da se krčka dok se tečnost ne smanji za pola. Zatim sipajte bujon kašiku po kašiku i pustite da kuva oko 20 minuta. Umešajte krem sir, parmezan, peršun, limunovu koricu i sok. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa brokolijem i graškom.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.