RFK Novi Sad, Vojvodina, Spartak i drugi zajedno za Zaru

NOVI SAD – U organizaciji RFK Novi Sad 1921 na stadionu na Detelinari 16. septembra biće održan humanitirni turnir za decu, koji za cilj ima prikupljanje novčane pomoći Zari Urukalo.

U različitim starosnim kategorijama (generacije 2015, 2014, 2013) na turniru će učestvovati ukupno 20 ekipa.

Timovi koji će učestvovati na manifestaciji su: RFK Novi Sad 1921, FK Vojvodina, FK Spartak iz Subotice, FK Loznica, FK Kabel, FK Indeks, FK Bačka, Dinamo Novi Sad, FK Jedinstvo Rumenka, Meridijana, Milanelo, Tatra Kisač, Derbi, Šajkaš, Bolesnikov i FK Srbobran.

Svaka od ekipa za prijavu je izdvojila po 4.000 dinara (ukupno 80.000), a sav novac biće prosleđen za lečenje male Zare.

Foto: RFK Novi Sad

U akciji učestvuje  MZ „Radnički“, čiji će članovi učestvovati u organizaciji događaja, dok će pekara „Reško“ i pekara „Fulji“ donirati peciva za događaj, a sav novac od njihove prodaje takođe će ići u istu svrhu.

Na događaju će biti postavljene i kutije za donacije, gde građani mogu dodatno pomoći Zari dobrovoljnim prilogom.
Uz retku bolest Sindrom kratkog creva, Zara ima i cerebralnu paralizu, hemiparezu. Ne može samostalno da hoda i ide uz pridržavanje roditelja sa blago narušenom šemom hoda. Svakodnevno ide na fizikalne tretmane i jednom godišnje na banjsko lečenje. Zara je mentalno zdrava devojčica, vesela i druželjubiva.

Za Zarino lečenje neophodna su dodatna novčana sredstva za skupe fizikalne tretmane, tretmane lokomat aparatom, hidroterapija, hipoterapija, hiperbarična komora, defektološki i logopedski tretmani, kontrolni i specijalistički pregledi.

Zari možete pomoći i preko fonacije „Budi human“ slanjem SMS poruke sadržine 1533 na broj 3030.
Informacije za uplatu na dinarski, devizni i druge vrste računa pogledajte na fotografiji ispod.

Takođe, moguće je pomoći i preko fondacije „Pokreni život“, slanjem SMS poruke sadržine 169 na 3800.
Ostali podaci su na fotografiji ispod:

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.