RFK “Novi Sad” sve bliže novom stadionu

NOVI SAD – Nakon više decenija, tribine stadiona RFK “Novi Sad” na Detelinari biće rekonstruisane i kompletno opremljene.

Prema rečima Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, trenutno se izvode radovi na sanaciji postojeće konstrukcije objekta i grubi građevinski radovi na prostoru tribina.

Projektom je predviđena reorganizacija prostora, zamena stolarije, ugradnja nove hidro i termo izolacije, postavljanje keramike i laminata, te nabavka novih sanitarija i pomoćne opreme, kao i rekonstrukcija svih instalacija: elektro, vodovoda i kanalizacije.

Novosadskim firmama “Intek” (Intec), “ARJ tehnoloyi” i “Neo inženjering”, kao i preduzeću za promet i usluge “Frenki alarm” iz Valjeva povereni su poslovi.

Promene nakon rekonstrukcije stadiona

Naime, kompletan stadion bio je u lošem stanju zbog dotrajalosti i neadekvatnog sistemskog saniranja problema. Na mnogim delovima objekta pre početka radova bila je vidljiva vlaga, oguljeni zidovi, a betonski elementi na tribinama su bili oštećeni i bez odgovarajućeg pada za odvođenje atmosferske vode ali i hidroizolacije.

Stara sedišta na tribini biće zamenjena novim, a planirano je 2.008 mesta, dok će zaštitna ograda biti popravljena ili zamenjena, u zavisnosti od procene stabilnosti.

Svečana loža će biti demontirana, a na njenom mestu planirana je nova dvodelna, odnosno prostor za VIP gledaoce i za novinare. S obe strane svečane lože do dna tribina su planirane pristupne stepenice.

U unutrašnjem prostoru, celom dužinom ispod tribine biće izgrađena međuspratna konstrukcija od čeličnih elemenata čime će biti povećana površina potkrovlja.

Za pola godine Kanarinci će imati kompletno renoviran stadion

Rekonstrukcija tribina na stadionu RFK “Novi Sad” na Detelinari koštaće oko 204,8 miliona dinara, s PDV-om (204.826.028).

U skladu sa ugovorom o izvođenju radova planirani rok za završetak radova je 30. septembar 2023.godine, nakon čega će se vršiti opremanje lokala.

Istorija Kluba sa Detelinare

FK Novi Sad osnovan je 1921. pod imenom Novosadski Trgovački klub. 1956. Godine FK Eđšeg (Jedinstvo) spaja se a FK Trgovački koji je 1954 promenio ime u FK Novi Sad, jer mu je bio potreban stadion. Zanimljivo je da žuto plave boje datiraju od NAK (Novosadski Atletski klub) koji je osnovan još 1910. godine.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.