Rešena misterija velikog stola između Putina i Makrona

Predsednik Francuske Emanuel Makron odbio je zahtev Kremlja da uradi ruski test na kovid-19 pred sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i zbog toga je morao da drži distancu tokom susreta, rekli su za Rojters dva izvora iz Makronovog okruženja.

Dvojica predsednika su u ponedeljak u Moskvi razgovarali o ukrajinskoj krizi, a svima je palo u oči da su sedeli na suprotnim krajevima ogromnog stola dugog četiri metra, prenosi „Gardijan“.

Pojedine diplomate sugerisali su da je Putin možda želeo da pošalje diplomatsku poruku, ali dva izvora upoznata sa zdravstvenim protokolom francuskog predsednika rekli su za Rojters da je Makron imao izbor – ili da prihvati PCR test koji bi uradile ruske vlasti i da mu bude dozvoljeno da se približi Putinu ili da odbije i da se pridržava stroge distance.

Kremlj nije odgovorio za zahtev Rojtersa za komentar ovih tvrdnji.

Drugi izvor iz Makronovog okruženja potvrdio je da je predsednik Francuske odbio da uradi ruski PCR test i naveo da je Makron umesto toga uradio francuski PCR test pre polaska i antigenski test u Rusiji, koji je uradio njegov lekar.

„Nismo mogli da prihvatimo da se oni domognu predsednikovog DNK“, rekao je jedan od francuskih izvora Rojtersa.

Gardijan podseća da je u četvrtak, tri dana nakon što su se sastali Makron i Putin, ruski lider primio kazahstanskog predsednika Kasima-Žomarta Tokajeva, da se sa njim rukovao i da su sedeli blizu, odvojeni samo malim stolom.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.