Rešavanje šahovskih problema: Evropsko srebro za Pančevca Iliju Serafimovića

PANČEVO – U Bratislavi je od 2. do 4. juna održano 16. Evropsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema, a mladi Pančevac Ilija Serafimović osvojio je srebrnu medalju.

Čast da bude deo naše državne reprezentacije u društvu trojice iskusnih velemajstora pripalo je i mladom pančevačkom internacionalnom majstoru u rešavanju šahovskih problema, Iliji Serafimoviću.

Reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani prošlogodišnju titulu šampiona, a padovi koncentracije doveli su da ostane bez medalje i takmičenje završi na četvrtom mestu.

Raduje, međutim, novi uspeh osamnaestogodišnjeg Pančevca koji je u konkurenciji starijih juniora do 23 godine osvojio srebrnu medalju, iza Litvanca Kuznjecovasa, a ispred Rumuna Kostakija.

 

Ilija Serafimović osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bratislavi (FOTO: Privatna arhiva – ustupljena fotografija)

 

Mladi Pančevac Serafimović je ovom rezultatu dodao i uspeh na pratećem takmičenju u okviru Evropskog prvenstva tzv. Baltičkoj kombinaciji. Na ovom specifičnom turniru koji predstavlja spoj takmičenja u kompoziciji i rešavanju šahovskih problema u konkurenciji 18 takmičara iz 11 zemalja osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.

Iliju Serafimovića sada čeka dugo toplo leto i pripreme za Kongres svetske federacije za problemski šah koji se početkom septembra održava u Gruziji. Tamo će biti deo državnog tima koji brani titulu vicešampiona sveta u rešavanju, a isto tako i pokušati da po sedmi put uzastopno osvoji titulu najboljeg mladog kompozitora šahovskih problema na svetu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: