Reprezentativci u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom doneli Srbiji zlato i tri bronze

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je, zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvetićaninom, čestitao članovima Reprezentacije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom veliki uspeh koji su osvojili na Svetskom prvenstvu u Španiji u Granadi.

Osvojene su četiri medalje, i to jedna zlatna i tri bronzane. Oni su se tim povodom sastali u Gradskoj kući sa Borislavom Perić Ranković i Nadom Matić koje su svetske prvakinje u konkurenciji parova, kao i sa igračima Mladenom Ćirićem i Mitrom Palikućom, osvajačima bronze. Svi osvajači medalja su iz Novog Sada i članovi su STK OSI “Spin” i “Tvrđava”, a deo reprezentacije su činili i takmičari kluba „Neos”.

– Srpska stonoteniska reprezentcija za osobe sa invaliditetom je ponovo zablistala, a tradicionalno, Gradska kuća Novog Sada ugošćava proslavljene sportiste posle trijumfa na velikim takmičenjima. Oni su sa nama danas podelili utiske iz Granade, a mi smo još jednom istakli koliko smo neizmerno ponosni na naše stonotenisere, na našu Borislavu, Nadu, Mladena i Mitra. Oni su zajedno sa svojim trenerima, Zlatkom Keslerom i Lazarom Kurtešom, na nedavno održanom Svetskom prvenstvu ostvarili veliki uspeh, i doneli u Novi Sad čak četiri medalje. Jedna zlatna i tri bronzane sijaju za nas podjednako, najjačim sjajem. Želimo da i u budućnosti proslavljamo njihove uspehe, a njima sportsku sreću i da nastave da nižu pobede – rekao je Milan Đurić.

Foto: Grad Novi Sad

Prisutni u Gradskoj kući, su pored osvajača medalja, bili i predsednik kluba „Spin” Ferenc Banči, selektor Zlatko Kesler, trener Lazar Kurteš, trener kluba „Neos” Srđan Tomičić, kao i takmičarke Sanja Mijatović i Ana Prvulović. U ime reprezentacije, Gradu Novom Sadu se na podršci zahvalila Borislava Perić Ranković.

– Hvala svima koji su verovali u nas. Ovo je veliki uspeh za reprezentaciju, a za mene lično je ovo zlato bilo 27. po redu i time sam po broju zlatnih odličja čak prestigla svog trenera, Zlatka Keslera – rekla je Perić Ranković.

Pored Borislave Perić Ranković i Nade Matić koje su osvojile zlato u konkurenciji parova, bronzanu medalju osvojila je Nada Matić u pojedinačnoj konkurenciji, a u konkurenciji mešoviti dublovi bronzu su osvojili Borislava Perić Ranković i Mladen Ćirić, kao i Nada Matić i Mitar Palikuća.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: