logo transparend vojvodina uzivo

Repac: Radimo danas zajedno za čistije i energetski efikasnije Plandište sutra

PLANDIŠTE – Razvoj i unapređenje programa energetske efikasnosti i promovisanje zaštite životne sredine kroz energetsku sanaciju objekata jedan je od važnih projekata za sve građane Opštine Plandište.

U saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, čelnici u opštini Plandište intenzivno rade na realizaciji projekta „Čista energija i energetska efikasnost“.

 

Do sada je za realizaciju ovog projekta, kroz subvencionisanje energetske sanacije objekata, obezbeđeno više od 12 miliona dinara. Predsednik Opštine Plandište Jovan repac kaže da je, zahvaljujući ovom projektu, sanirano ili unapređeno više od 60 objekata.

„Projekat „Čista energija i energetska efikasnost“ je jedan od velikih projekata koji se realizuje na teritoriji opštine Plandište već četvrtu godinu. Realizacijom ovog projekta direktno pomažemo našim sugrađanima da unaprede energetska svojstva svojih objekata, porodičnih kuća i stanova, da ugrade nove kotlove, da zamene postojeće grejne instalacije, da zamene prozore novim energetski jačim materijalima, da ugrade solarne panele i na taj način direktno omoguće uštedu energenata i zaštitu i očuvanje životne sredine“, rekao je Repac.

Prema njegovim rečima, očuvanje životne sredine, kreiranje energetskih pasoša za porodična domaćinstva i unapređenje enegetske efikasnosti je prioritet kojim će se u budućnosti baviti lokalna samouprava u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom rudarstva i energetike.

„I ove godine otvaramo konkurs za naše sugrađane, dajemo im mogućnost da iskoriste sve benefite koje energetska sanacija nudi, dajemo im svaki vid podrške i pomoći da ostvare svoje pravo na zdravije i energetski čistije okruženje. Na ovaj način lokalna samouprava pokazuje da ima viziju za budućnost, da imamo velike planove koji se tiču očuvanja i proizvodnje energije sa dugogodišnjim planom razvoja i jačanja energetske stabilnosti. Na ovaj način brinemo o budućnosti, brinemo o razvoju obnovljivih izvora energije, brinemo o Plandištu sutra“, istakao Repac.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.