Renoviranje fiskulturne sale OŠ „Dušan Jerković” u Rumi

RUMA – Učenici OŠ „Dušan Jerković” u Rumi vrlo brzo će imati adekvatne uslove za fiskulturu i nastavu fizičkog vaspitanja. Naime, Opština Ruma je započela početkom januara projekat rekonstrukcije fiskulturne sale i svlačionica Dušanove škole, koju pohađa oko 800 đaka.

Sala je bila u veoma lošem stanju, nedostojna renomea jedne ugledne škole, zato lokalna samouprava nastavlja i u 2023. godini da renovira školske objekte, ali i sve sportske terene kako bi naša deca imala idealne uslove i za rekreaciju i za obrazovanje, istakla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, prilikom današnje posete OŠ “Dušan Jerković”.

Foto: Opština Ruma

„Pred sam početak nove školske godine kada su bili dostavljeni besplatni udžbenici za naše osnovce posetila sam ovu školu i tom prilikom, nažalost, zatekla sam fiskulturnu salu u veoma lošem stanju. Dodatno me je pogodilo to što je ovo jedna od najvećih škola u samom gradu, renomirana obrazovna ustanova čiji đaci postižu brojne uspehe na takmičenjima što znači da je nastavni i učiteljski kadar veoma dobar, da su nam đaci veoma dobri i uspešni, ali da nažalost nemaju elementarne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja. Odmah u dogovoru sa svojim saradnicima odlučili smo da izdvojimo dodatna sredstva da se ova fiskulturna sala renovira”, izjavila je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

„Parket je lepo izšmirglan, prelakiran, nije bilo potrebe ga menjati, jer je u dobrom stanju, samo je trebalo doći do zdravog sloja. Zidovi su prekrečeni, donja polovina zidova biće obložena zaštitnim strunjačama, kako bi unapredili bezbednost dece. Takođe, u sklopu radova renoviraju se i svlačionice. Đaci ove škole će imati idealne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja, jer bez zdrave dece, zdravog školstva, zdravog sporta, nema ni zdrave budućnosti”, rekla je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

Direktorica OŠ „Dušan Jerković” Nataša Stanić se zahvalila Opštini Ruma na svesrdnoj pomoći u rešavanju višegodišnjeg problema neadekvatnih uslova za održavanje nastave fizičkog vaspitanja.

„Ceo kolektiv i deca, svi su veoma srećni što ćemo dobiti uslove kakve naša škola i zaslužuje. Fiskulturna sala nam je veoma bitna. Da podsetim mi smo druga škola u Sremu što se tiče rezultata koje postižu naša deca u sportu, a prva smo obrazovna ustanova u Rumi kada je u pitanju školski sport. Mnogi naši đaci su državni prvaci u raznim sportovima, tako da sam ponosna i presrećna što će imati sada idealne uslove da nastave da nižu uspehe”, kazala je direktorica Stanić.

Foto: Opština Ruma

Predsednica Ćirić i njena zamenica Biljana Popović Jovanović najavile su nova ulaganja u ovu obrazovnu ustanovu.

Foto: Opština Ruma

„Započeli smo radove i na rekonstrukciji krovnog pokrivača na mestima gde je to potrebno, a uslediće i zamena osvetljenja u čitavom školskom objektu. U narednom periodu planiramo, u dogovoru sa direktorkom škole, da uradimo i fasadu, a pre toga zamenimo i deo stare stolarije i postavimo nove PVC prozore”, kazala je predsednica Ćirić.

Završetak radova na renoviranju fiskulturne sale i svlačionica očekuje se u narednih nekoliko dana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: