Renovirana mala sala Doma kulture u Stejanovcima

STEJANOVCI – Posvećujući pažnju potrebama seoskih mesnih zajednica i ravnomernom razvoju svih delova rumske opštine, rumska lokalna samouprava čini sve kako bi svi građani imali što kvalitetnije uslove za život, a posebno je u fokusu društveni život na selu, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić prilikom posete Stejanovcima.

Predsednica Ćirić i njena zamenica Biljana Popović Jovanović obišle su renovirane prostorije male sale stejanovačkog Doma kulture.

Foto: Opština Ruma

Dom kulture, posebno mala sala, centralno je mesto okupljanja Stejanovčana svih generacija, pa je tako bilo više nego neophodno obnoviti ovaj objekat, rekla je predsednica Ćirić.

“Ovo je glavno mesto okupljanja stanovnika Stejanovaca, prostor gde se odvija društveni život. Izdvojili smo sredstva za kompletnu rekonstrukciju sale, promenu unutrašnje i spoljašnje stolarije, zamenu podova, uređenje stepeništa i ulaza, zatim gletovanje i krečenje zidova, postavljena je kompletno nova rasveta i klima uređaji. Nastavljamo dalje sa uređenjem, imamo još u planu da u narednom periodu uradimo i kompletan Dom kulture, da ga rekonstruišemo i renoviramo, tako da se maksimalno trudimo da ispunimo sve zahteve i potrebe naših meštana”, poručila je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

Renovirani prostor koriste brojna seoska udruženja od kulturno umetničkih društava, aktiva žena, lovaca i fudbalera, napomenula je zamenica Biljana Popović Jovanović.

“Stejanovci jesu mali, ali veoma bogati udruženjima. Imamo odlično kulturno umetničko društvo kojim retko koje selo naše veličine može da se podiči. Naš KUD opstaje i živi. Do sada nam je rad bio otežan, ja sam bila i sada sam deo tog društva, upoznata sam sa problemima, radili smo u hladnoj prostoriji, koristili smo bučne grejalice od kojih nije mogla muzika da se čuje. Sada je rešen ovim uređenjem sale. Pored sale smo uredili i kancelariju KUD-a gde će vežbati i njihova pevačka grupa. Pored KUD-a imamo i udruženje žena koje ima svoje prostorije gore na spratu, ali ovde održavaju prijeme kada imaju goste. Lovci i fudbaleri kada imaju večere i druženje isto ovde, tako da je za selo značajno, svi koriste ovu salu”, istakla je Biljana Popović Jovanović.

Foto: Opština Ruma
Foto: Opština Ruma
Foto: Opština Ruma

Predstavnica Udruženja žena “Fruškogorke” Ružica Dukić kaže da je sada selo dobilo uređen prostor za proslave, što do sada nije bio slučaj.

“Ova sala nam služi za slavlja, punoletstva, za dečije rođendane. Proslavićemo ovde 8. mart, slavićemo Novu godinu, Božić, šta god hoćemo, sad imamo. Kuhinja je takođe uređena, sve je predivno. Deca imaju toplu i urednu prostoriju za vežbanje folklora i oni su zadovoljni, trče i raduju se, svi smo veoma zadovoljni”, poručila je Ružica Dukić, koja je na početku svečanosti otvaranja novih prostorija recitovala i njenu pesmu zahvalnosti specijalno napisanu baš za ovu priliku.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: