Renovirana i modernizovana novinarska sala u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine

NOVI SAD – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac otvorili su danas renoviranu i modernizovanu salu za predstavnike medija u zdanju pokrajinskog parlamenta.

Na simboličnoj svečanosti u prisustvu budućih korisnika, novinara, fotoreportera i snimatelja koji prate rad Skupštine AP Vojvodine, predsednik Pastor je istakao da je novinarska sala renovirana zahvaljujući donaciji Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, UNDP Srbija, sa zajedničkom željom da se unaprede uslovi rada skupštinskih izveštača.

„Zahvaljujemo se UNDP što su nam omogućili da zajednički modernizujemo i oplemenimo prostor u zgradi Skupštine AP Vojvodine namenjen predstavnicima medija i raduje me okolnost da smo mogli doprineti tome da praćenje sednica Skupštine AP Vojvodine, ali i svih drugih skupštinskih događaja, ubuduće bude olakšano“, rekao je predsednik Pastor.

Generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac istakao je da će uspešna saradnja Skupštine AP Vojvodine i UNDP biti nastavljena, te posebno istakao mogućnost zahvaljujući kojoj će se ubuduće iz novinarske sale direktnim prenosom moći pratiti sednice, konferencije i ostala dešavanja u Skupštini AP Vojvodine.

Renoviranje sale podrazumevalo je kompletno menjanje zidnih i podnih obloga, a obezbeđen je i smart televizor većih dimenzija putem koga će moći da se prate dešavanja iz velike sale Skupštine, kao i stabilna WiFi mreža. Takođe, sala poseduje i veliki konferencijski sto koji ima izvode za strujno napajanje, USB priključke, mrežnu internet konekciju u slučaju potrebe, kao i HDMI priključak.

Kako je naglašeno, pored adaptacije novinarske sale i omogućavanja dostupnosti skupštinskog materijala na svojoj internet stranici, Skupština AP Vojvodine će i dalje nastojati da unapredi svoje kapacitete u cilju obezbeđivanja boljih uslova za rad predstavnika sredstava javnog informisanja.

Pročitajte još:

 
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.