Rekviziti za igru u dvorištu

Različitim sportskim rekvizitima i opremom juče je karlovačka opština darivala vrtić „Kockica“, koji je u sastavu novosadske Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ radi u Sremskim Karlovcima.

Kako je rekao predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić, lokalna samouprava se trudi shodno mogućnostima da pomogne ovu ustanovu kako bi što bolje obavljala svoj posao i misiju.

,,Smatramo da briga o deci i mladima jeste naš prioritet i zbog toga nastojimo da izdvojimo daleko više para nego ranije, juče prilikom posete vrtiću. U prethodnom periodu u zgradi su obavljeni radovi koji su poboljšali uslove boravka dece. Planiramo da s ovakvom praksom nastavimo jer objekat kakav je ovaj, treba kontinuirano održavati i to na pravi način”,  rekao je Stojkečić.

Foto: Đorđe Radivojević

Sa radovima obavljenim u objektu i dvorištu, te rekvizitima koji su juče predati mališanima, opština je blizu dva miliona dinara uložila u tu predškolsku ustanovu.

,, Svake godine se trudimo da raznim sredstvima i pomagalima, ovog puta su to sportski rekviziti i oprema, pomognemo deci. Cilj nam je da deca odrastaju i borave u zdravom okruženju. Finansirali smo nedavno popravku staze u dvorištu i obložili je tartanom. Na molbu zaposlenih, snosili smo i troškove krečenja radnih prostorija, što je bilo neophodno nakon prokišnjavanja krova. U proteklom periodu smo i jači protok internet signala u zgradi”, kazala je rukovodilac opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Nada Ostojić Agbaba.

Foto: Đorđe Radivojević

Pomoćnik direktora PU „Radosno detinjstvo“ Mirjana Đurđev istakla je da karlovačka opština po tradiciji redovno pomaže vrtić „Kockica“ i vodi brigu o svojoj deci, što je izuzetno značajno. Kako je naglasila, ovaj dar posebno je vredan jer je sastavljen od rekvizita koji će predškolci koristiti u dvorištu.

,,Ako znamo kolika je fizička aktivnost bitna za decu, pogotovo u današnje vreme kada su ona najviše upućena na IT tehnologiju i vrlo malo borave na vazduhu, onda je jasno od kakve su važnosti rekviziti koji su mališani dobili od opštine. Oni će biti podsticaj da se deca malo više bave sportom i da budu više napolju “, rekla je Mirjana Đurđev.

Foto: Đorđe Radivojević

Molersko-farbarski radovi u vrtiću „Kockica“ koštali su oko 750.000 dinara. Sa 807.506 dinara opština je finansirala i sanaciju betonske staze u dvorištu objekta i postavljanje tartana po njoj. To je bila obaveza opštine i 2016. godine na osnovu projekta uređenja dvorišta, ali nije realizovana do sada.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: