Rekonstrukcija priobalja u Pančevu: Počela izgradnja parkinga

PANČEVO – U okviru projekta rekonstrukcije priobalja u Pančevu danas je počela i izgradnja novog parkinga na tamiškom keju.

Parking će se prostirati na postojećoj površini iza silosa koju su građani i do sada koristili kao parking, iako mu to nije bila namena. Sada će to biti 69 uređenih parking mesta prema propisima, a od toga četiri za osobe sa invaliditetom.

Iscrtana bela linija je temelj parkinga koji se kopa, a crvene trake oko stabala su postavljene zbog pešaka, kako ne bi ulazili u zonu gradilišta.

Đurica Resanović, sekretar Sekretarijata za investicije Gradske uprave Pančevo kaže da je u sklopu radova na rekonstrukciji priobalja istim ugovorom predviđena i izrada ovog novog parkinga sa 69 novih parking mesta, od čega će četiri mesta biti za osobe sa invaliditetom.

 

Radovi na izgradnji novog parkinga na tamiškom keju u Pančevu, iza silosa

 

“Radi se oko 750 kvadrata pristupne saobraćajnice i 75 kvadrata pristupne staze koja će povezivati parking sa šetalištem na keju na Tamišu. Pristupna saobraćajnica se radi od Keja Radoja Dakića, od same ulice do ulaza u kompleks silosa. U toku radova prvo će se izvesti radovi na kišnoj kanalizaciji i zaštiti instalacija gasa koje prelaze ispod pristupne saobraćajnice. U okviru radova na parkingu uradiće se i kompletno novo javno osvetljenje celog parkinga i pristupne staze do Tamiša”, kaže Resanović.

Prilikom izgradnje parkinga nijedan deo zelene ili parkovske površine kao ni drveća u okolini neće biti uništeno, saznajemo od nadležnih.

“Cela površina koju obuhvata ovaj parking se stavlja između dva postojeća drvoreda, ne uništava se ni kvadratni metar zelene površine. Sve su to delovi koji su pod turskom kaldrmom i nasutim kamenom koji su građani i do sada koristili za parkiranje. Ne narušavamo uopšte zelene površine koje su sada na obodu prostora novog parkinga”, naglasio je Đurica Resanović.

 

Đurica Resanović, sekretar Sekretarijata za investicije Gradske uprave Pančevo

 

Uprkos apelima i obaveštenjima da se automobili uklone sa ove površine, pojedini građani su ipak ostavili svoja vozila u zoni gradilišta.

“Kompletan parking sa desne strane od pristupne saobraćajnice je obeležen na terenu, bukvalno je nacrtana teritorija budućeg parkinga. Uprkos apelima i obaveštenjima ostala su dva vozila na tom delu. I na levoj strani od pristupne saobraćajnice isto će se raditi parking, tako da i tu vidimo i dalje veliki broj vozila parkiran. Neka su i neregistrovana i odavno nisu pomerana. Molimo još jednom građane koji imaju ovde svoja vozila da ih sklone sa obeležene teritorije kako bi radovi mogli nesmetano da se izvode”, apelovao je još jednom na građane Đurica Resanović.

 

Crvenim trakama obeležena je zona gradilišta, a belim linijama prostor budućeg parkinga

 

On je objasnio i da se u radove ušlo planski, zbog čega se prvo izvode radovi na desnoj strani od pristupne saobraćajnice.

“Kako bismo građanima izašli u susret prvo smo počeli sa radovima sa desne strane od pristupnog puta parkingu, kako bi građani još neko vreme mogli da koriste deo s leve strane. Svesni smo problema sa parkiranjem u ovom delu grada, zato se između ostalog i gradi novi uređeni parking prostor. Crvene trake oko stabala služe da obeleže zonu radova kako građani ne bi ulazili i ponovo parkirali vozila kojima bi ometali odvijanje građevinskih radova”, objasnio je Resanović.

Izvođač radova je Gradcom build sa preduzećem Finnet inženjering za hidro radove na kišnoj kanalizaciji za potrebe izgradnje parkinga.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: