Rekonstrukcija biciklističkih staza duž Futoškog puta

NOVI SAD – Duž Futoškog puta, sa obe strane, već neko vreme traju radovi na rekonstrukciji biciklističkih staza. Pored rekonstrukcije biciklističkih staza, postavlja se i novi urbani mobilijar, uređuju se autobuska stajališta i platoi ispred javnih ustanova.

Nemanja Vajs iz Biciklističkog kluba Novi Sad pozdravlja odluku grada da počne rekonstrukciju biciklističke staze na Futoškom putu. To je izuzetno važno za bicikliste Novog Sada jer taj deo staze vodi ka centru grada odnosno ka prigradskim naseljima.

Futog i Veternik će nakon rekonstrukcije biti mnogo bezbedniji za vožnju. Stazu će upotpuniti i prateći mobilijar koji je u svetu već uveliko trend, objašnjava Vajs.

Vajs podseća da su u saobraćaju ravnopravni svi učesnici. Na bicikliste apeluje da koriste biciklističke staze, a tamo gde ih nema da vode računa o ostalim učesnicima u saobraćaju, a ujedno i o sopstvenoj bezbednosti. Naš sagovornik veruje da će u narednom periodu biciklističku stazu dobiti i delovi grada u kojima ona još ne postoji.

Mi se pridružujemo ovim savetima uz napomenu da u saobraćaju treba biti koncentrisan i miran i poštovati signalizaciju, kao i ostale učesnike u njemu. Na koji će se način saobraćaj odvijati zavisi isključivo od nas samih.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: