logo transparend vojvodina uzivo

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama

SAKULE – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“.

U pitanju je nastavak ranije rekonstruisanog puta, kao i sanacija novonastalih depresija.

Radove je obišao predsednik opštine sa svojim saradnicima i tom prilikom istakao da je izgradnja ovog atarskog puta rezultat neposredne komunikacije sa sakulskim poljoprivrednicima.

„Započeli smo projekat izgradnje atarskih puteva, tako da nakon godinu dana pauze nastavljamo sa ulaganjima u putnu infrastrukturu kada su u pitanju naši atari. Počeli smo od Sakula gde se radi oko 700 metara novih atarskih puteva, a nakon toga nas očekuju radovi i u našim ostalim naseljenim mestima. Lokalna samouprava kontinuirano ulaže u putnu infrastrukturu na svim nivoima, pa je tako i sa poljoprivrednom infrastrukturom i na taj način pokušavamo da našim poljoprivrednicima obavljanje redovnih delatnosti, odnosno kretanje kroz atar. Moram da napomenem da je izgradnja ovog atarskog puta nastala kao rezultat direktne komunikacije sa poljoprivrednicima i oni su definisali šta je njima prioritet“, izjavio je Markov.

Poljoprivrednik Vojkan Prvulj ističe značaj dobro uređenih atarskih puteva za sve poljoprivrednike.

„Prvo bih se zahvalio Opštini Opovo i Mesnoj zajednici Sakule na ovim radovima, koje smo čekali godinu – dve, ali kad god se radi dobro je da se radi. Ovo je put koji nama mnogo znači i jedan od puteva gde uglavnom najčešće prolazi i bio je najkritičnija tačka. Ovih 700 metara nastavljaju prethodno urađeni put, a nama puno znači jer se brže stigne do njive, ne lome se mašine, sve u svemu, baš dosta znači“, rekao je Prvulj.

Projekat rekonstrukcije atarskih puteva podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.