Poznato je da se antioksidansi koji se nalaze u breskvama bore protiv oksidativnog stresa, koji je u suštini neravnoteža između proizvodnje slobodnih radikala koji oštećuju ćelije i sposobnosti tela da se suprotstavi njihovim štetnim efektima.
To je ključno za zdravlje mozga, jer je poznato da je oksidativni stres uzročni faktor neurodegenerativnih bolesti, poput Alchajmerove bolesti.
Kalijum u breskvi (jedna breskva nam daje osam odsto dnevnog preporučenog unosa kalijuma) pomaže u regulisanju krvnog pritiska, delujući kao prirodni diuretik za uklanjanje viška natrijuma i tečnosti iz tela. Ovo ublažava pritisak na srce i arterije, a pomaže i protiv nadutosti, objašnjava nutricionistkinja.
Možete uživati u svežim breskvama, ali ih i konzumirati u smutiju, kombinovati sa ovsenom kašom. Pita sa breskvama je takođe ukusan izbor, kao i kompot.
Pročitajte još:
Mezoterapija: Tretman za lepotu
Industrija lepote raste i razvija se svakim danom. Procedure nekada rezervisane samo poznatima i bogatima danas su dostupne gotovo svima, a razvijaju se u smeru smanjene invazivnosti, paralelno sa kozmetikom koja se sve više okreće prirodi i minimalizaciji hemikalija u sastavu proizvoda. Biti i ostati mlada danas različito je od toga kako se fenomen podmlađivanja […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.