logo transparend vojvodina uzivo

Registrovano 87 novoobolelih virusom Korona na teritoriji Srednjobanatskog okruga

ZRENJANIN – Zavod za javno zdravlje Zrenjanin saopštio je da je u periodu od 29. novembra do 5. decembra registrovano 87 novih slučajeva virusa korona na teritoriji Srednjobanatskog okruga, dok je od početka epidemije ukupno registrovano 41.558 slučajeva Covid-19.

Na području grada Zrenjanina trenutno je registrovan 131 aktivni slučaj zaraze, na teritoriji Novog Bečeja 16 aktivnih slučajeva, u opštini Nova Crnja 15, u opštini Žitište 12 i u opštini Sečanj 8 slučajeva.

U Srednjobanatskom okrugu je do sada upotrebljeno ukupno 195.410 doza vakcine protiv koronavirusa, sa dve doze je vakcinisano 71.614 stanovnika okruga, treću dozu je primilo 47.656, a četvrtu njih 3.391.

Zavod za javno zdravlje Zrenjanin podseća i da je preuzeo trovalentnu TorVaxFlu i četvorovalentnu Vaxigrip Tetra vakcinu protiv virusa gripa. Vakcine su distribuirane po opštinama domovima zdravlja i ambulantama gde se vakcinacija sprovodi.

Osobe koje žele da se vakcinišu treba da se jave u ambulantu svom izabranom lekaru.

Vakcinacija protiv gripa se preporučuje pre početka sezone gripa (u oktobru i novembru), ali je vakcinacija opravdana i tokom sezone. Zaštita se postiže dve do tri nedelje posle imunizacije.

Vakcina protiv gripa se može dati istovremeno ili u bilo kom vremenskom razmaku sa vakcinom protiv Covid-19.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.