Zasladite se za Božić
Recept za tortu sa bananama i orasima ima nekoliko prednosti.
Pre svega, veoma je izdašna torta, zaista ukusna, a i ne košta mnogo.
Tortu možete da modifikujete i proporcinalno uvećate ili smanjite količnu prema vašoj potrebi, ovo su sastojci za osam posluženja.
Sastojci:
za kore:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika hladne vode
5 kašika oraha
1 prašak za pecivo
1 kašika brašna
za fil:
5 žumanaca
5 kašika šećera
500 ml mleka
1 puding od vanile
2 kašike gustina
150 ml slatke pavlake
3 banane
Priprema:
Belanca i šećer dobro ulupajte, pa potom u smesu kašikom umešajte orahe, brašno i prašak za pecivo.
Prebacite belanca u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok kora ne postane svetlo braon.
Izvadite koru i sačekajte da se ohladi, pa je potom isecite po širini horizontalno na tri jednaka dela.
U posebnoj posudi pomešajte žumanca, šećer, puding i gustin, zatim smesu nalite sa delom mleka dok se sve ne sjedini.
Ostatak preporučene količine mleka stavite u manju šerpicu i stavite na ringlu da provri, a potom prespite umuenu smesu i mešajte je dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
U ohlađeni krem od žumanaca i pudinga postepeno, uz mućenje, sipajte ulupanu slatku pavlaku.
Banane isecite na deblje kolutove.
Možete da pređete na ređanje torte. Prvo stavite koru, potom namažite krem, poređajte banane i ponovite postupak još jednom. Odozgo stavite poslednju koru.
Preostalim filom premažite tortu i dekorišite prema vašim željama, a potom je stavite da se stegne i dobro ohladi u frižideru minimum dva sata.
Prijatno!
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.