Recept za tortu sa bananama i orasima: Spremite pravi zimski desert

Zasladite se za Božić

Recept za tortu sa bananama i orasima ima nekoliko prednosti.

Pre svega, veoma je izdašna torta, zaista ukusna, a i ne košta mnogo.

Tortu možete da modifikujete i proporcinalno uvećate ili smanjite količnu prema vašoj potrebi, ovo su sastojci za osam posluženja.

Sastojci:
za kore:

5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika hladne vode
5 kašika oraha
1 prašak za pecivo
1 kašika brašna
za fil:

5 žumanaca
5 kašika šećera
500 ml mleka
1 puding od vanile
2 kašike gustina
150 ml slatke pavlake
3 banane
Priprema:
Belanca i šećer dobro ulupajte, pa potom u smesu kašikom umešajte orahe, brašno i prašak za pecivo.

Prebacite belanca u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok kora ne postane svetlo braon.

Izvadite koru i sačekajte da se ohladi, pa je potom isecite po širini horizontalno na tri jednaka dela.

U posebnoj posudi pomešajte žumanca, šećer, puding i gustin, zatim smesu nalite sa delom mleka dok se sve ne sjedini.

Ostatak preporučene količine mleka stavite u manju šerpicu i stavite na ringlu da provri, a potom prespite umuenu smesu i mešajte je dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.

U ohlađeni krem od žumanaca i pudinga postepeno, uz mućenje, sipajte ulupanu slatku pavlaku.

Banane isecite na deblje kolutove.

Možete da pređete na ređanje torte. Prvo stavite koru, potom namažite krem, poređajte banane i ponovite postupak još jednom. Odozgo stavite poslednju koru.

Preostalim filom premažite tortu i dekorišite prema vašim željama, a potom je stavite da se stegne i dobro ohladi u frižideru minimum dva sata.

Prijatno!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.