Praktične su, a mogu se jesti i sa slanim i slatkim dodacima.
Testa su omiljena vrsta hrane na našem podneblju. Nekada je neverovatno koliko slatkih i slanih delicija nastane od samo par sastojaka kao što su brašno i voda.
Tortilje, kao proizvod od upravo te dve namirnice, veoma se često upotrebljavaju u ishrani. Praktične su, a mogu se jesti i sa slanim i slatkim dodacima.
Iako se danas mogu pronaći od različitih tipova brašna i sa raznim dodacima, one napravljene u vašoj kuhinji su nezamenjivog ukusa.
Mi vam donosimo brzi recept za tortilje bez kvasca, u čijem ukusu će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 500 gr brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 350 ml mlake vode
- 6 kašika ulja
Priprema:
Brašno pomešajte sa kašičicom soli i pola kašičice šećera. Dodajte ulje, pa dolivajte mlaku vodu i umesite glatko testo.
Ostavite ga da odstoji desetak minuta, pa premesite i podelite na jednake delove.
Od svakog dela formirajte lopticu, pa je na pouljenoj podlozi rastanjite u krug prečinika tiganja u kome ćete ih peći.
Suvi tiganj zagrejte na srednje jakoj temperaturi, stavite tortilju, pa poklopite tiganj. Posle par minuta tortilju okrenite, pa je ispecite i sa druge strane.
Poklopac će omogućiti da tortilja bude mekana i elastična.
Ređajte ih jednu na drugu i pokrijte čistom krpom, kako bi ostale mekane i sveže što duže.
Možete ih jesti samostalno uz čašu jogurta ili kiselog mleka, ali i uz bilo koji slatki ili slani dodatak.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.